Deel dit artikel:

Voor de allerkleinsten: titanium loopfiets van Van Nicholas

Je zoon of dochter al op zeer jonge leeftijd fietsgek maken? Voorzie hem of haar van een stijlvolle loopfiets. Van Nicholas introduceert iets fraais in deze categorie: de Ventus Jr. Zoals we gewend zijn bij Van Nicholas is deze van titanium.

Van Nicholas geeft aan dat kinderen die met een loopfiets oefenen eerder zelfstandig kunnen fietsen dan kinderen die alleen op fietsen met zijwieltjes testen. Het Accell-merk baseert zich daarbij op onderzoeken en stelt – met een knipoog uiteraard – dat het met zo’n exclusieve loopfiets als de Ventus Jr. allemaal nog wat vlotter zal gaan.

Titanium en carbon

Het frame, het stuur en de stuurpen van de Ventus Jr. zijn gemaakt van hetzelfde 3AL/2.5V titanium als Van Nicholas gebruikt voor de fietsen voor volwassenen – ook in de lucht- en ruimtevaart is dit titanium gemeengoed. De voorvork en wielen zijn dan weer volledig van carbon en drukken het gewicht, wat de handling moet vergemakkelijken. Het stuur heeft lange uiteinden met rubberen handvatten met een kleine diameter. Die zorgen voor een goede houvast.

De gevoerde zitting biedt comfort en is in hoogte verstelbaar. Op die manier kan een kind er langer mee doen. Van Nicholas heeft ook een voetensteun geïntegreerd voor als kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en ze hun voeten willen neerzetten om zonder voetondersteuning op de loopfiets te rijden.

Stevig

“Door zijn lichte gewicht en robuuste constructie is titanium het perfecte materiaal voor zeer jonge gebruikers”, aldus Ralph Moorman, algemeen manager bij Van Nicholas. “De loopfiets is licht genoeg om gemakkelijk te gebruiken en stevig genoeg om bestand te zijn tegen de niet al te zachtzinnige behandeling die hij ongetwijfeld gaat krijgen.”

De Ventus Jr. is 12’’ en geschikt voor kinderen van drie tot vijf jaar. De exclusieve loopfiets weegt 2.322 gram en is per direct beschikbaar. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten: 999 euro.