Deel dit artikel:

Volg de Ötztaler Radmarathon live

Na vele maanden van voorbereiding beleven de deelnemers aan de Ötztaler Radmarathon aanstaande zondag (28 augustus) dan eindelijk hun moment suprême. Heb je naast een startticket gegrepen, maar wil je toch niets missen? Het wielerevent wordt live uitgezonden, onder andere via het YouTube-scherm hieronder.

De Ötztaler Radmarathon is dit jaar toe aan de 41ste editie. Er gaan zo’n vierduizend sporters uit 32 verschillende landen van start. Onder hen is opnieuw Ils Van Der Moeren (op de foto links), renster van het Grinta! Granfondo Team. De winnaars van vorig jaar, Nederlander Johnny Hoogerland en Christina Rausch uit Hamburg, zullen hun titel dit jaar verdedigen.

De start is in Sölden. In het begin gaat het voornamelijk bergaf naar Oetz (800 meter). Hier mogen de deelnemers voor het eerst hun klimmersbenen aanspreken op weg naar Kühtai (2.020 meter). Dan gaat het bergaf naar Sellrain via Grinzens en Axams naar Kematen en verder naar Innsbruck (600 meter). De volgende klim is de Brennerpas (1.377 meter). Na een korte adempauze en afdaling naar Sterzing (960 meter) gaat de route rustig omhoog naar de Jaufenpas (2.090 meter). Na de afdaling naar St. Leonhard in het Passeiertal (700 meter) is er de grote finale naar het Timmelsjoch (2.474 meter). De eindbestemming is dezelfde als de startplaats: Sölden (1.377 meter).

Via de livestream hieronder hoef je zondag niets van het spektakel te missen. Vanaf 6.30 uur zijn er livebeelden beschikbaar. Rond de klok van 13.30 uur wordt de finish bij de mannen verwacht. Bij de vrouwen is dat naar verwachting een uurtje later: 14.30 uur.