Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vlierbeekriders pakken uit met hun Classic

Op zaterdag 8 september houden de Vlierbeekriders op het terrein van de Abdij van Vlierbeek hun zesde Vlierbeekriders Classic. Het evenement, met meerdere routes, is er eentje van formaat. Daarom heeft deze tocht een plaats gekregen op de kalender van de Coppa Grinta!.

25 kilometer

De rit van 25 kilometer staat te boek als een echte familietocht en leidt je langs verkeersluwe wegen via het Provinciaal Domein en andere zeer mooie plaatsjes ten noorden van Leuven. De rit is zeer goed uitgepijld. Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 12 uur. Bij terugkomst aan de Abdij van Vlierbeek krijgt iedereen een lekkere versnapering. U kunt achteraf nog rustig genieten op het grote terras nadat u uw fiets heeft gestald in de bewaakte fietsenparking.

55 kilometer

Deze rit brengt je via Lubbeek naar Tielt-Winge. Via de Chartreuzeberg gaat de tocht vervolgens terug naar de startplaats. De rit heeft 400 hoogtemeters, de stijging op dit traject is maximaal 4,5 procent. Er is één bevoorradingspost op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning in Bekkevoort (op 24 kilometer). Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 11.00 uur. In Bekkevoort, op de bevoorrading, kan er ook ingeschreven worden (van 8.00 uur tot 10.00 uur).

72 kilometer

In deze tocht ga je via Boutersem naar Tielt-Winge. Ook hierin is de Chartreuzeberg opgenomen. De rit is wat langer en biedt iets meer hoogtemeters (480), zonder dat het heel steil wordt (maximaal 4,5 procent helling). De bevoorradingspost is op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning te Bekkevoort (op ongeveer 36 kilometer). Je kunt je alleen op de dag zelf inschrijven, tussen 7.30 uur en 11.00 uur. In Bekkevoort inschrijven is ook een optie (van 8.00 uur tot 10.00 uur).

92 kilometer

Deze rit brengt je via Vertrijk naar Beauvechain om zo terug te keren naar Vlaams-Brabant. De Chartreuzeberg is opgenomen, waardoor je uitkomt op zo’n 600 hoogtemeters met een maximale stijging van 4,5 procent. Onderweg zijn er twee bevoorradingen: de eerste in Beauvechain (op 30 kilometer), de tweede op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning in Bekkevoort (op 57 kilometer). Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf, tussen 7.30 uur tot 10.30 uur. Inschrijven op de bevoorradingsposten kan ook (tussen 8.00 en 10.00 uur).

125 kilometer

Een nog grotere lus is deze. Je gaat via Boutersem naar Beauvechain om zo door te steken naar Pécrot en dan weer naar Vlaams-Brabant. Na de Chartreuzeberg rijd je terug naar de startplaats. Er zijn 870 hoogtemeters te overwinnen, de maximale stijging op dit traject is 8 procent. Onderweg zijn er twee bevoorradingen: de eerste in de rue Léopold Vanmeerbeek in Grez-Doiceau (op 54 kilometer), de tweede op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning in Bekkevoort (op 93 kilometer). Inschrijven is enkel mogelijk op de dag zelf vanaf 7.30 uur tot 10.00 uur. Inschrijven op de bevoorradingsposten is ook mogelijk, tussen 8.00 en 10.00 uur.

Begeleide ritten van 130 kilometer

De rit voor deelnemers (gemiddelde snelheid: maximaal 34 kilometer per uur) vertrekt reeds om 8.00 uur. De iets minder snelle groep (gemiddelde snelheid: maximaal 30 kilometer per uur) vertrekt om 8.30 uur. Deelnemers mogen vanaf 7.30 uur hun polsbandje afhalen aan de inschrijvingsstand. Onderweg zijn er twee bevoorradingen: de eerste in de rue Léopold Vanmeerbeek in Grez-Doiceau (op 56 kilometer), de tweede op de Oude Tiensebaan bij Hoeve de Peinwinning in Bekkevoort (op 100 kilometer). Inschrijven doe je vooraf (tot 6 september). De organisatie laat per rit maximaal honderd deelnemers toe. Is dat aantal niet bereikt tegen 6 september, dan kan je ook nog ter plaatse inschrijven. Voor deze tochten is er begeleiding van politie en motorrijders.

Coppa Grinta!

De Vlierbeekriders Classic is één van de veertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2018. Dit is een driesterrencircuit van toertochten, gespreid over Vlaanderen en gereden van februari tot september. Coppa Grinta!-tochten staan voor kwaliteit en fietsbeleving, van start tot finish. Wie de Coppa Grinta!’s fietst, maakt kans op leuke prijzen. Het principe is simpel: hoe meer je er fietst, hoe vaker je wordt beloond en kans maakt op de hoofdprijs… een Cannondale racefiets ter waarde van 2.999 euro!