Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vlaanderens Mooiste: zomers wielerspektakel

Dacht je dat Vlaanderens Mooiste alleen maar een ‘voorjaarsfeestje’ is? Dan zit je mis! Er is een zomers broertje, ook Vlaanderens Mooiste genaamd. Deze toertocht, de zomereditie van de Ronde van Vlaanderen, wordt op zondag 9 september verreden. Ze staat vermeld op de Coppa Grinta!-kalender.

In het parcours van Vlaanderens Mooiste zit honderd jaar geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen verweven. De ervaren wielertoeristen krijgen enkele klassieke en bekende kasseistroken en -hellingen voor de wielen. Deelnemers die het wat rustiger willen doen, maken kennis met verborgen pareltjes uit de Ronde. Die zijn toegankelijk voor iedereen.

Er valt heel wat te kiezen bij Vlaanderens Mooiste, want er zijn zes afstanden: 25, 50, 75, 100, 150 en 200 kilometer. De start- en aankomstlijn vind je op een historische locatie: bij het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, in de Blaarmeersen in Gent.

De organisatie zorgt onderweg en bij de start en finish voor een echte wielerfestivalsfeer, zo belooft ze. Er is onderweg originele fietsanimatie voorzien en aan het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx is een optreden. Dat randprogramma maakt Vlaanderens Mooiste helemaal af.

Coppa Grinta!

Vlaanderens Mooiste is één van de veertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2018. Dit is een driesterrencircuit van toertochten, gespreid over Vlaanderen en gereden van februari tot september. Coppa Grinta!-tochten staan voor kwaliteit en fietsbeleving, van start tot finish. Wie de Coppa Grinta!’s fietst, maakt kans op leuke prijzen. Het principe is simpel: hoe meer je er fietst, hoe vaker je wordt beloond en kans maakt op de hoofdprijs… een Cannondale racefiets ter waarde van 2.999 euro!

Gerelateerde artikels