Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vittoria’s nieuwe Sealant dicht gaatjes in alle tubelessbanden

Vittoria heeft de Universal Tubeless Tire Sealant gelanceerd. Deze formule is geschikt voor elk type tubelessband (race, gravel en mountainbike) en dicht gaatjes tot 7 millimeter.

Bij het Italiaanse Vittoria zien ze dat steeds meer mensen kiezen voor tubelessbanden. De mountainbikers doen dat al langer; de racefietsers en gravelbikers volgen nu ook. Vele mensen beschikken zowel over een racefiets als mountainbike. Daarom wilden de ontwikkelaars van Vittoria het multisporters gemakkelijk maken met één afdichtformule die gebruikt kan worden voor alle race-, gravel- en mountainbikebanden.

Vittoria heeft bij de ontwikkeling vooral gekeken naar de eisen van elk bandentype op het gebied van afdichtingssnelheid en effectiviteit. Racebanden, bijvoorbeeld, kenmerken zich door een laag volume en hoge druk, terwijl mountainbikebanden juist een hoog volume en lage druk hebben. Daartussenin zitten de gravelbanden die geschikt zijn voor gebruik op zowel de weg als off-road.

Prima bescherming

Bij Vittoria’s Universal Tubeless Tire Sealant draait het in de kern om een vloeibare basis die dun genoeg is om ook de kleinste lekken snel en effectief af te dichten. Aan deze vloeibare basis zijn speciale cellen toegevoegd. Die klonteren samen om grotere lekken af te sluiten, waardoor de fietser beschermd wordt tegen ieder type lek op elk soort fiets. Tijdens het testen beschermde Vittoria’s nieuwe Sealant tegen lekke banden met gaten tot 7 millimeter. Het middel zorgde voor een luchtdichtheid tot 1.200 kilometer.

De formule is ammoniakvrij, waardoor het afdichtmiddel de band niet beschadigt. Daarbij is het geschikt voor gebruik in combinatie met bandinzetstukken zoals Vittoria’s Air-Liner.

Verschillende groottes

Vittoria’s Universal Tubeless Tire Sealant is verkrijgbaar in verpakkingen van 80, 150, 500 en 1.000 milliliter. Daarmee biedt het merk producten voor eenmalig gebruik en voor werkplaatsen. Het kleinste flesje, van 80 milliliter, heeft een adviesprijs van 6,75 euro. De grootverpakking van 1.000 milliliter kost 29,99 euro.

Gerelateerde artikels