Deel dit artikel:

Vittoria Park: een mega testcentrum met oog voor alle fietsdisciplines

Vittoria Group is bezig met een ambitieus project. Nabij Milaan werkt het bedrijf, bekend om zijn banden, aan het Vittoria Park, een gigantisch fietscentrum van 50.000 vierkante meter. Daar kan je alle disciplines van de wielersport ervaren.

Inmiddels is Vittoria begonnen aan de bouw van het Vittoria Park, dat door het bedrijf wordt gezien als een fietstestplek, innovatiecentrum en een ‘knowledge hub’ voor de ontwikkeling van fietsbanden. Het Vittoria Park verrijst nabij het hoofdkantoor in Italië en moet tegen september dit jaar gereed zijn.

Het project kent zijn weerga niet. Het heeft een oppervlak van 50.000 vierkante meter en biedt meer dan 4 kilometer aan paden. Daarbij heeft Vittoria gedacht aan verschillende ondergronden. Je rijdt onder meer over de nagebootste gravelsecties van de Strade Bianche, dokkert over de kasseistroken van Parijs-Roubaix en ervaart mountainbike-elementen, zoals rock gardens, root gardens, drops van wel 2 meter en een jump line van 380 meter met hellende bochten. Er komt zelfs een pump track zijn dat aan alle UCI-eisen voldoet.

Alle fietsers uit binnen- en buitenland zijn hier welkom om hun fietsvaardigheden op de proef stellen, te verbeteren en uit te breiden. Of om simpelweg plezier te beleven aan de wielersport. Fietsers van alle niveaus kunnen hier terecht, want bij diverse elementen biedt het Vittoria Park verschillende moeilijkheidsgraden. De pro kan zich zo maximaal uitleven en de beginner kan in een veilige, gecontroleerde omgeving kennismaken met de diverse facetten van de wielersport.

Het Vittoria Park is er niet alleen om te fietsen. Het voorziet ook in het Vittoria House, een ruimte van 1.000 vierkante meter met onder meer een flagship store. Hier vinden bijvoorbeeld technische workshops plaats. De locatie wordt groen aangekleed. Deze groene oase is ontworpen door Laura Gatti, dezelfde agronoom die het wereldberoemde Bosco Verticale ontwierp. Als internationale speler wil Vittoria alle continenten van de wereld vertegenwoordigen. Dit doet het bedrijf door meer dan 300 nieuwe bomen en meer dan 15.000 planten en bloemen te planten. Verder wordt er bijna 20 miljoen kubieke meter grond en steen verzet om dit alles mogelijk te maken.

Binnen het Vittoria Park vestigt zich het Bicycle Tire Innovation Center. Op een oppervlak van meer dan 2000 vierkante meter worden hier high-tech test faciliteiten opgebouwd voor in- en externe bandentesten. De Cycling Knowledge Hub die hier onderdeel van zal zijn, is een werkplek voor startups, universiteiten en fietsgerelateerde projecten. Dit alles zal moet bijdragen aan de ontwikkeling van nog betere fietsbanden.

De bouw van het Vittoria Park wordt uitgevoerd door Velosolutions. Dit bedrijf staat bekend om zijn professionele pump tracks, fietsparken en mountainbikepaden. Ook betrokken zijn de architectenbureaus Tempus, en Simone Cola Studio di Architettura en aannemer Car.Ba. Deze ondernemingen hebben ervaring met grote projecten.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE