Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vittoria investeert in fietsinnovatiecentrum met bikepark

Vittoria gaat uitbreiden in thuisbasis Brembate. De Italiaanse fabrikant van fietsbanden investeert in een uniek fietsinnovatiecentrum met bijbehorend Bike Park. Deze faciliteiten zullen beschikbaar zijn voor al haar partners, maar ook voor de gewone burger.

“We zijn trots dat we opnieuw een belangrijke investering doen in Italië, waar geschiedenis en innovatie in de wielersport elkaar ontmoeten. Het ‘Vittoria Cycling Innovation Centre & Bike Park’ zal een voorbeeld zijn van de Italiaanse passie voor de sport. Dankzij deze investering kunnen we onze fietsbanden blijven optimaliseren”, meldt Stijn Vriends, CEO van de Vittoria Group, in een officieel communiqué.

Investeren in de toekomst

Het innovatiecentrum is momenteel nog in opbouw. Als alles verloopt zoals gepland, openen de deuren in 2022. De investering zal het bedrijfspand doen groeien van 10.000 naar 40.000 vierkante meter; een verviervoudiging met een kostenplaatje van om en bij de 10 miljoen euro. Met deze uitbreiding moet Vittoria tegemoetkomen aan de groeiende wereldwijde marktvraag naar hoogwaardige fietsbanden.

Voor iedereen

In het aansluitende Bike Park zullen zowel race- als mountainbikebanden tot het uiterste gedreven worden in alle relevante terrein- en weersomstandigheden. Naast fietsfabrikanten, professionele wielerploegen en atleten zal het park ook toegankelijk zijn voor het grote publiek. Vittoria streeft er naar eigen zeggen naar het plezier van fietsen te verspreiden en nieuwe ervaringen te brengen aan fietsers.

Gerelateerde artikels