Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Virtuele zesdaagse: word de nieuwe Keizer(in) van het Kuipke

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent is vanwege het coronavirus naar volgend jaar verplaatst. Om de leemte te vullen, start aanstaande dinsdag een digitaal alternatief. Iedereen kan deelnemen aan de virtuele Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent en zo kans maken om voor een jaar de nieuwe Keizer(in) van het Kuipke te worden.

De bedoeling is dat je zelf zes dagen aan een stuk minimaal het equivalent fietst van de vele rondjes die de renners anders op de piste van het Kuipke hadden gereden. Dat betekent dat je op de eerste dag (dinsdag 17 november) minimaal 25 kilometer fietst en op de zesde dag (zondag 22 november) ten minste 66 kilometer, goed voor vierhonderd (virtuele) rondjes op de piste. De kilometers mogen buiten of op de indoortrainer afgewerkt worden.

In duo’s

Je rijdt als duo, zoals het een zesdaagse betaamt, en mag de fietsmaat zelf kiezen. Teams die er niet in slagen de dagelijkse afstand te fietsen, verlaten de koers.

Het duo dat na zes dagen nog steeds in de race zit én de meeste kilometers heeft verzameld, wordt tot nieuwe Keizers van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent gekroond. Zij winnen een piste-initiatie met Kenny De Ketele, viervoudig winnaar in Gent. Er is een dag- en eindklassement voor mannenteams, vrouwenteams en gemengde ploegen. Ook voor de dagwinnaars liggen er prijzen klaar. Bovendien geeft Lotto 5 euro speelwaarde cadeau aan de eerste duizend deelnemers.

Sfeermuziek en aanmoedigingen

Om je fietskilometers op de rollen aangenamer te maken, voorziet de organisatie je elke dag van een originele soundtrack met een mix van de typische sfeermuziek van de Zesdaagse en aankondigingen en aanmoedigingen van de speaker. Je rijdt dan wel in je eentje, maar met je fietsmaatje én met de soundtrack zit je midden in de sfeer van de echte Lotto Zesdaagse Vlaanderen – Gent.

Gerelateerde artikels