Deel dit artikel:

Virtuele competitie: vijf ritten op iconische Italiaanse spots

De dagen worden korter en natter, het indoorfietsen neemt langzaamaan weer aan populariteit toe. Elite lanceert de Elite Italian Classics by Bkool, een virtuele competitie met ritten op bekende Italiaanse plekken. Er valt hierbij een trainingsopstelling van Elite te winnen.

De Italiaanse wedstrijden van Elite en Bkool vinden plaats tot 27 oktober op vijf verschillende parcoursen. Deze zijn gebaseerd op populaire fietsbestemmingen in Italië. Tot en met 12 oktober gaat de virtuele rit naar de Etna. Daarna zijn Cesenatico (13 tot en met 15 oktober), de Mortirolo (16 tot en met 19 oktober), de Stelvio (20 tot en met 22 oktober) het decor. Van 23 tot 27 oktober is er een afsluitende tijdrit.

Zeker de virtuele ritten naar de Etna, Mortirolo en Stelvio zijn prachtig om te rijden. Bkool gebruikt hierbij zeer realistische HD-video’s van de bekende beklimmingen. Daardoor zul je af en toe even vergeten dat je in de huiskamer zit en niet op de beklimmingen zelf, zo stellen Elite en Bkool.

Groot virtueel peloton

De initiatiefnemers verwachten een groot virtueel peloton met deelnemers van over de hele wereld. In ieder geval staan de Elite-ambassadeurs Giulia Minetto, Andrea Scisci en Lelia Koenig aan de start. Inschrijven kan via de website van Bkool. Deelname is gratis als je gebruikmaakt van de proefperiode van Bkool (één maand).

Win een trainingsopstelling

Van alle deelnemende fietsers wordt één persoon extra in de watten gelegd. Diegene ontvangt een trainingsopstelling van Elite, bestaande uit een compacte Suito-trainer, een trainingsmat en de Sterzo, oftewel de voorwielsteun.