Deel dit artikel:

Vind de liefde van je leven op de fiets met singlespeeddating

Op zoek naar fietsplezier én naar hartstocht? Bij de eerste editie van de singlespeeddating eind april kan je die beide vliegen in één klap vangen. De Mombasa Girls, een clubje van enthousiaste wielervrouwen uit Antwerpen met nogal wat singles onder haar leden, organiseert volgende maand de meest geschikte speeddate voor wie van de fiets houdt.

Zondag 24 april zijn de wegen in de provincie Antwerpen het decor van een wel erg bijzondere speeddate. Het concept ervan is eenvoudig. In twee groepen, afhankelijk van de leeftijd, fietsen heren en dames zij aan zij tijdens een ritje van zo’n 60 kilometer. Elk ‘koppeltje’ fietst zo een tiental minuten naast elkaar en kan naar hartenlust een babbeltje slaan. Nadien schuiven de heren door en ontmoeten ze de volgende dame, die op dezelfde plaats blijven fietsen.

Ontstaat er een klik in die tien minuten, dan onthouden de deelnemers de kaderplaatjes van hun interesse, en geven ze die achteraf door aan de organisatie. Is er een wederzijdse match, dan worden de telefoonnummers uitgewisseld en volgen er ongetwijfeld nog mooie verhalen.  

Tiende verjaardag

Veerle Lenaerts, kopvrouw van de Mombasa Girls, legt uit hoe ze op het idee kwam. “Dit jaar is het uitgerekend 10 jaar geleden dat wij, enkele dames die van de fiets houden, elkaar vonden in het café Mombasa in Antwerpen.”

“We merkten toen, en nu nog steeds, op dat er echt wel veel dames en meisjes zijn die graag willen fietsen. We zijn een clubje geworden, de Mombasa Girls, en eigenlijk nog meer dan dat. We zijn een beetje een community geworden. We gaan wekelijks fietsen en doen dat in twee groepen. Een gezellige groep, waar het fietsen gemoedelijker gebeurt rond de 25 km/uur, en een tweede groep die voor wat meer kilometers en snelheid gaat.”

“En bij fietsen alleen blijft het niet. We organiseren ook workshops bijvoorbeeld, over hoe je een bandje kan plakken of hoe je goed je fiets kan onderhouden. We bereiken wekelijks wel honderd dames. Onder hen, onze girls, zijn er nogal wat singles aanwezig. Voor onze tiende verjaardag willen we iets speciaals doen daarmee, en daarnaast ook iets voor Think Pink, omdat borstkanker ons als vrouwenclubje nauw aan het hart ligt. Om dat te combineren, leek het ons een leuk idee om een speeddate op de fiets te organiseren.”

En die komt er nu dus. Op zondag 24 april is de eerste editie ervan, en later op het jaar willen de Mombassa Girls er graag nog twee organiseren. Maar volgende maand komt dus de eerste kans om de liefde, of gewoon een fietsmaatje, te vinden. “24 april is toevallig ook de dag van Luik-Bastenaken-Luik. Dat komt goed uit”, zegt Lenaerts. “Want de speeddate is op de middaguren. Rond 14 uur zijn we wel terug, en wat kan je nog beter doen dan met een kersverse match na te praten terwijl de koers op de achtergrond speelt?”

Inschrijven

“Er zijn al voornamelijk dames ingeschreven, en dus zijn er vooral nog heren welkom. De inschrijving kost 29 euro en gaat helemaal naar Think Pink. Dat mag misschien wat aan de hoge kant lijken, maar dat is het wat ons betreft helemaal waard! Inbegrepen in die prijs zit niet enkel dé kans om de liefde van je leven te vinden, maar nog veel meer. Ook een bevoorrading onderweg op een idyllische plek, waar de dames, en de heren ook natuurlijk, de kans zullen krijgen om naar de wc te kunnen. Een koffietje bij de koers achteraf ook, het zit er allemaal in.”

Inschrijven voor de originele speeddate kan op de website van Single Speed Date.