Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vijftien fietsmadammen om te volgen

Grinta! 67 is een damesspecial: fietsende vrouwen lezen er alles over hun fietshobby en hoe ze die kunnen beleven. De damesspecial is meteen ook de ideale aanleiding om eens 15 fietsmadammen in de kijker te zetten die je in de gaten moet houden op de sociale media. Hier komen ze, in alfabetische volgorde.

1. Isabelle Beckers

Profrenster bij Lotto-Soudal Ladies en ambassadrice voor La Ridley, de vrouwencommunity van Ridley Bikes. Wil je een inkijk in het leven en de lifestyle van een wielrenster dan is het Instagram-account van Isabelle, met zeer gevarieerde posts, een ideaal platform voor jou.

T @Belle_Beckers – I @isabellebeckers

2. Fatima Berton

Fatima Berton alias @bertoniiii alias Queen B! is misschien niet de bekendste naam in dit lijstje, ze heeft desalniettemin 30.800 volgers op Instagram. Ze is zelf wielrenster en ambassadrice voor onder andere La Ridley en Grip Grab. In SHOT, de modebijlage bij Grinta! 67, is Fatima één van de modellen. Verder omschrijft ze zich als goedweerfietsster en heeft ze geen probleem met een streepje roze in een fietsoutfit.

I @bertoniiii

3. Lien Crapoen

Ex-podiummiss in de Vlaamse topkoersen. Verzorgt nu de hospitalityactiviteiten voor één van de teamsponsors van Trek-Segafredo, de ex-ploeg van haar vriend Edward Theuns (Team Sunweb). Zelf koersen doet ze niet maar fietsen doet ze wel, al blijft ze daar heel bescheiden bij. Houdt er van “de wereld te ontdekken op een fiets”. Was vorig jaar één van de modellen tijdens de Grinta!-modeshoot, samen met haar boezemvriendin Maja Leye.

T @LienC – I @liencrapoen

4. Jolien D’hoore

Leading lady van het Belgische dameswielrennen en daarom alleen al een must om te volgen. Goed voor olympisch brons in het omnium tijdens de Spelen in Rio 2016. Samen met haar landgenote Lotte Kopecky zowel Europees als wereldkampioene ploegkoers geworden. Combineert weg en piste en verdedigt de kleuren van Mitchelton-Scott.

T @JolienDhoore – I @joliendhoore

5. Karen M. Edwards

Met Ashley Norris-Gruber één van de professionele wielerfotografes in dit lijstje. De Britse noemt zich ook ‘kunstenares’, houdt van rock, punk en alternatieve muziek maar brengt vooral de koers in beeld. Ze fietst uiteraard ook zelf, anders zou ze dit lijstje niet halen. Alleen komt ze er naar eigen zeggen te weinig toe. ‘Put me back on the bike’ is haar slogan.

T @eddie_km – I @karenm.edwards

6. Pauline Ferrand-Prevot

Franse wegrenster, veldrijdster en mountainbikester die als eerste dame ooit in alle drie de disciplines wereldkampioene was. Aan haar topprestaties koppelt Ferrand-Prevot ook de looks van een model, wat haar de nodige volgers op de sociale media opleverde. Puck Moonen nam intussen de fakkel over: lang niet in prestaties, wel qua populariteit op sociale media.

T @FERRANDPREVOT – I @paulineferradprevot

7. Marit Huisman

Houdt van fietsen en van koffie. Geen wonder dat je haar vaak vindt in de Rapha Cycle Club in Amsterdam. Al heeft dat ook te maken met haar job: tot voor kort was dat Country Manager Benelux voor Rapha, tegenwoordig is dat Head of European Marketing voor het Britse kledingmerk.

T @MaritHuisman89 – I @marithuisman89

8. Maja Leye

Mag zich voortaan ‘Master of Ceremony’ noemen nadat Flanders Classics de podiummissen schrapte. Maar Maja is meer dan dat: als event organiser bij Flanders Classics omvat haar takenpakket onder andere planning en logistiek van de wedstrijden, het vipgebeuren, de mediacampagne, de podiumceremonie, … De voorbije jaren zette ze haar eerste stappen als actieve fietsster.

T @MajaLeye – I @majaleye

9. Puck Moonen

Veel adelbrieven kan Puck Moonen (nog) niet voorleggen als wielrenster. Toch is ze de bekendste wielrenster van Lotto-Soudal Ladies en dat heeft de vriendin van veldrijder Eli Iserbyt te danken aan haar looks en haar selfies op de sociale media. Met 283.000 (!) volgers op Instagram heeft ze 100.000 volgers meer dan ene… Greg Van Avermaet. Veelzeggend.

T @puckmoonen – I @puckmoonen

10. Ashley Norris-Gruber

Gatelenteerde fotografe, echtgenote van Jered Gruber. Samen reizen ze de wereldbol af, in het zog van het internationale wielerpeloton. Allebei werken ook voor wielerteams en fiets(kledij)fabrikanten. Voeg daar nog eens de kenmerkende fotografiestijl aan toe en je krijgt een boeiende mix van heel diverse beelden uit het hart van de koers (en daarbuiten). Ze kruipt zelf ook graag in het zadel van een racefiets om zelf die Dolomietencols in de vroege ochtendzon of bij het late avondlicht te bedwingen.

T @a_gruber – I @ashleygruber

11. Veerle Pieters

Grafisch designer uit Deinze die in de loop der jaren samen met haar partner Geert verslingerd is geraakt aan fietsen. Dat doen ze op recreatief niveau en in alle regio’s van België. Ze gaan dan samen op zoek naar de mooiste plekjes en dat levert om de haverklap mooie landschappelijke tafereeltjes op die kwistig worden gepost op Twitter, Instagram of Facebook. Heeft een enorme schare aan volgers omdat ze er, naar eigen zeggen, “zo vroeg bij was op Twitter”.

T @vpieters – I @veerlepieters

12. Saartje Vandendriessche

Mediafiguur, presentatrice vooral maar dus ook een fanatiek sportster. Al toonde ze zich de voorbije jaren vooral actief in de fietssport. Als ambassadrice voor Sporta-Mon Ventoux bijvoorbeeld, als co-auteur van ‘Het Vrouwelijk Verzet’ (een boek voor vrouwen met een wielerpassie) of als oprichtster van Saracino, haar eigen sportkledinglijn. Met haar collectie richt Vandendriessche zich op alle sportieve vrouwen die aan wielrennen en running doen. Volgens Vandendriessche “geeft haar kleding elke sportieve vrouw het zelfvertrouwen dat ze verdient”.

T @SaartjeVDD – I @saartjevddriessche

13. Anna van der Breggen

De nieuwe koningin van het dameswielrennen. Kopvrouw binnen de dominante formatie Boels-Dolmans. Olympisch kampioene, winnares van eendagskoersen en rittenwedstrijden, van klassiekers, tijdritten en kermiskoersen. Kortom: de moeite om te volgen, al wordt het lastig haar wiel te houden.

T @AnnavdBreggen – I @annavdbreggen

14. Joyce Verdonck

Onze eigen rots in de branding. Journaliste en gedreven sportster, ambassadrice van Grinta!. Al jarenlang columniste van Grinta! magazine en altijd wel bereid om een mooi sfeerverhaal neer te pennen of uitdagende fietstrip tot een goed einde te brengen. Houdt van uitdagingen. En liefst meer dan één. Noemt zichzelf fietsgek en triatlonaddict.

T @JoyceVerdonck – I @joyceverdonck

15. Marianne Vos

Eén van de beste wielrensters aller tijden. Een fenomeen dat het grootste respect verdient. Nog steeds actief als renster, ondanks haar al onuitgegeven palmares en de karrenvracht aan reeds verzamelde medailles. De regerend Europees kampioene geldt als rolmodel voor veel jonge rensters, is voorvechtster voor het dameswielrennen en is nog steeds zoekend naar manieren om het nog toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor vrouwen.

T @marianne_vos – I @mariannevosofficial

Gerelateerde artikels