Deel dit artikel:

Video: oud-mechanieker Eddy Merckx blikt terug op zijn Tour de Frances

Julien De Vriese: "Eddy is nog steeds een heel grote meneer."

De renners in de Ronde van Frankrijk zitten inmiddels een week op de fiets. Specialized maakte een schitterende video over deze jaarlijkse fietshappening. We zien bekende gezichten als Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Peter Sagan en Tony Martin voorbijkomen, maar ook Julien De Vriese. Hij was ooit de mechanieker van Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck en Greg LeMond.

“Eddy was een bijzondere. Hij is nog steeds een heel grote meneer in de Ronde van Frankrijk”, zegt de oud-mechanieker over Eddy Merckx. “In 1963 deed ik mijn eerste Tour de France. Het was één van de laatste ronden die midden in  Parijs startte. In die jaren hadden we niet zo’n ruime keuze in fietsen en wielen. Er waren geen aparte wielen voor de kasseien, bergen en andere wegen. Vroeger hadden we eigenlijk niets. Je moest het doen met de kleine dingen die voorhanden waren.”

De Vriese stelt in de Specialized-video van de klim naar Alpe d’Huez te houden. “Er zijn heel veel mensen en de wegen zijn er mooi”, zegt hij over de Alpenklim. “Je hebt ook Bordeaux. De etappes daar waren als een klassieker. Bordeaux was de plek waar je zijn moest als renner in de Tour de France.”

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE