Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: fietser slaat autoruit aan diggelen met fiets

Autobestuurster en fietser in conflict voor het verkeerslicht.

Een fietser in Londen heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. De man stapte van zijn fiets, tilde die op en vernielde daarmee de voorruit van een auto. De bestuurder van die wagen, Tracey Leng, zou op het fietspad hebben gereden, wat de fietser tot deze bizarre vergelding deed overgaan.

De autobestuurster, een dame van 50, was met haar man op weg naar haar moeder. Die had pas een levensreddende operatie ondergaan. Toen het paar bij een verkeerslicht stond te wachten, kwam het in conflict met de fietser. Die twijfelde een aantal maal om vervolgens de fiets op te tillen en daarmee hard tegen de voorruit te beuken.

Het stel probeerde de brute fietser te achtervolgen, maar hij wist te ontsnappen. De politie is bezig met de zaak en heeft DNA van de verdachte, omdat die naar de auto heeft gespuwd. De man en vrouw ontkennen dat ze op het fietspad hebben gereden.

“We zijn nog steeds in shock na hetgeen ons is overkomen. We weten niet waarom de fietser zo woest werd. Er was hier geen duidelijk fietspad. En als het er wel was, dan stonden we er zeker niet met onze auto in”, zegt de bestuurster in Engelse media. “Hij begon naar ons te schelden en draaide door toen hij zag dat we alles filmde met onze dashcam.”