Deel dit artikel:

Vertrekt de Ronde volgend jaar in Antwerpen?

Antwerpen heeft serieuze interesse om de Ronde te ontvangen.

Sinds 1997 is de markt in Brugge de vertrouwde startomgeving van de Ronde van Vlaanderen. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Volgend jaar verhuist het vertrek van de Ronde mogelijk naar Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft daarover contacten met organisator Flanders Classics, zo schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

Het ­huidige contract van Brugge loopt dit jaar af. Rondom de laatste editie van de Ronde, begin april, viel in Brugse politieke kringen te horen dat het enkele weken zou duren voor het tot een nieuwe verbintenis voor vijf jaar zou komen. Er lopen nog altijd gesprekken, maar daarin lijkt niet al te veel schot te zitten. Vandaar dat nu andere kandidaten om de hoek komen kijken. 

Volgens Het Laatste Nieuws ligt Antwerpen op kop in de race om de start. Het Antwerpse stadsbestuur heeft inmiddels al contacten gehad met Flanders Classics. Van een deal is nog geen sprake, maar de interesse is zeer serieus. Burgemeester Bart De Wever zet zich in voor het aantrekken van de Ronde. Daarvoor moet de start diep in de buidel tasten: een bedrag van 200.000 euro wordt genoemd.