Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Verken het nieuwe parcours van het WK veldrijden

Over zo’n anderhalve maand vindt in Valkenburg het wereldkampioenschap veldrijden plaats. Shimano ging met oud-wereldkampioen Richard Groenendaal als allereerste naar de Cauberg om te zien wat de crossers op 3 en 4 februari voor de wielen geschoven krijgen. Bekijk de video.

Groenendaal: “Het is heel afwisselend, het is ruim. Na de start krijg je gelijk een mooi pad in het bos. Op en af, het is vrij technisch. Daarna weer een stuk waar iedereen kan herstellen.”

De oud-wereldkampioen, tegenwoordig werkzaam voor Shimano Europe, denkt dat de meeste crossers in hun strijd om de regenboogtrui zullen kiezen voor modderbanden. “Die heb je zeker nodig voor de stukken bergop, maar ook voor de schuine kanten.”

Als favorieten noemt Groenendaal bij de mannen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar. Bij de vrouwen zet hij zijn geld op Marianne Vos, Pauline Ferrand-Prévot en Sanne Cant. “Bij de dames kun je namen blijven noemen die in aanmerking komen voor het podium.”

Kom je ook naar de UCI wereldkampioenschappen cyclo-cross op 3 en 4 februari? Shimano komt naar Nederlands Limburg met haar truck. Daar verspreidt ze goodies en verzorgt ze meet and greets met bekende (ex-)renners. Je kan er ook met je vrienden op de foto in de photobooth en de nieuwe DURA-ACE R9100 en ULTEGRA R8000 testen.