Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Verbreek mee wereldrecord Zwift voor goede doel

Reggie Miller is bij ons vooral bekend onder NBA-volgers, maar de Amerikaanse ex-basketter zet zaterdag een poging op om het wereldrecord Zwift te verbreken. Om 15u wil hij met de hulp van kledingfabrikant Castelli zo'n 20.000 Zwifters van over de hele wereld een social ride laten rijden om diversiteit in de fietssport aan te kaarten. De rit zal zo'n anderhalf uur duren en iedereen is welkom om driemaal het WK 2015 Richmond-parcours mee te rijden.

Voormalige NBA-halfgod en tegenwoordig fervent fietser Reggie Miller wil op zaterdag 6 november om 15u het wereldrecord Zwift verbreken en zo het goede doel steunen. De NBA All Star vraagt een vrijwillige bijdrage van 2 dollar aan de deelnemers en met dat geld wil hij fondsen verzamelen voor wielerprogramma’s in de Historically Black Colleges and Universities. Op die manier wil hij meer diversiteit in de wielersport brengen. Wie bijdraagt, unlockt ook de speciale Castelli-outfit in Zwift.

Er valt zelfs iets te winnen! Na de rit worden een Moots-frameset, Enve-wielen, Fizik-zadels en -schoenen, Kask-helmen, KOO-brillen, een Wahoo-trainer en Castelli-kledij verloot. Ga voor meer informatie naar de website.