Deel dit artikel:

Venturelli en Bosch slaan handen ineen

Vanaf mei zijn de eerste Venturelli-fietsen met Bosch' aandrijfsysteem te koop.

De Venturelli S-energy, het vlaggenschip van Venturelli, is nu al verkrijgbaar in Di2- en Shimano Steps-uitvoering. Binnenkort komt daar een elektrisch aandrijfsysteem bij: dat van Bosch. In mei zijn de eerste fietsen van Venturelli verkrijgbaar met het systeem van Bosch.

Bosch is sinds 2010 actief in de markt voor e-bikes. Het systeem van Bosch bestaat uit de aandrijfeenheid met motor, regeleenheid en sensoren, de accu en een stuurdisplay. Die maakt de bediening op het stuur mogelijk maakt en fungeert tegelijk als fietscomputer. Venturelli-fietsen met Bosch-aandrijving zijn hoogtechnologische fietsen waarbij het trappen niet wordt overgenomen maar ondersteund. Enkel wanneer de fietser fysieke inspanning levert, zal de elektrische aandrijving extra motorkracht geven. Hoe groot die extra kracht is, wordt op basis van de geleverde inspanningen van de fietser automatisch berekend.

De Active Line met een powerpack van 400wh onderscheidt zich door een harmonieus afgestemde en gedoseerde ondersteuning. In beide nieuwe productlijnen zorgt onder andere een geoptimaliseerd sensorconcept voor een trillingsvrije en stille aandrijving en een ideale afstemming van de componenten voor geoptimaliseerde actieradiussen. Met de Intuvia-boordcomputer die is aangesloten op het stuur, kan de fietser kiezen uit vijf ondersteuningsmogelijkheden: Eco, Tour, Sport, Turbo, Off. Er is eveneens een wandelhulpmodus beschikbaar.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE