Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vento Argo 00: lichtste Fizik-zadel met korte neus

Fizik heeft een nieuw model van haar Argo: de Vento Argo 00. Het is het lichtste zadel met korte neus dat Fizik tot dusver op de markt heeft gebracht. 

Het zadel is speciaal ontworpen voor racefietsen en is verkrijgbaar in twee breedtes. Fizik geeft aan dat de versie van 140 millimeter 134 gram weegt en de bredere van 150 millimeter 139 gram. Ter vergelijking: dit scheelt 45 gram met het geclaimde gewicht van de 140 millimeter Vento Argo R1 en 47 gram met het opgegeven gewicht van de 150 millimeter versie van de Vento Argo R1. Deze gewichtsbesparing kost je echter wel wat extra geld. De 00-versie van de Vento Argo kost 275 euro, terwijl de R1 voor 199 euro verkrijgbaar is. 

Fizik stelt dat de Vento Argo 00 gebruik maakt van een aantal verschillende ontwerpkenmerken om zijn lage gewicht te bereiken. Zo heeft het zadel een full-carbon schaal met hoge elasticiteit en carbon rails om én het gewicht te verminderen én de stijfheid te garanderen. De carbon rails worden uit één stuk gemaakt. Boven op de schaal kiest Fizik voor EVA-padding. Ook dit moet het gewicht reduceren. Tegelijkertijd draagt deze padding bij aan betere krachtoverbrenging. 

De Vento Argo 00 is vanaf nu verkrijgbaar bij alle Fizik-verkooppunten.