Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Velofollies: de laatste nieuwtjes

Straks opent Velofollies de deuren voor een weekend barstensvol fietsnieuws en spektakel op twee wielen. We bundelen hier nog snel de laatste nieuwtjes en weetjes.

Links de nieuwe Isaac Meson aeroracer, rechts de Torus Xplore gravelbike.

Isaac

Tehava, het Nederlandse bedrijf achter fietsenmerk Isaac, toont op Velofolies uiteraard de onlangs geïntroduceerde Proton Hybrid E-racefiets, maar er zijn ook twee primeurs bij Isaac. De Torus Xplore is een carbon gravelbike die al vanaf 2.799 euro beschikbaar is, de Meson is de nagelnieuwe aeroracer met schijfremmen. De Meson heeft adviesprijzen die beginnen bij 3.299 euro. Nog op de stand van Tehava is er veel aandacht voor de Bryton fietscomputers/navigatietoestellen die de renners van Deceuninck-QuickStep in 2019 gebruiken en Sven Nys komt op vraag van bandenfabrikant Challenge op vrijdag om 13.30 uur handtekeningen zetten op de stand van Tehava. (Stand 511 in hal 5.)

Lazer

Goed om weten is dat Shimano (stand 401 in hal 4) van de meeste van zijn schoenen pasmodellen bij heeft zodat je daar kunt ondervinden of jouw droomschoenen je ook effectief als gegoten zitten. Heb je technische vragen over Shimano producten, dan staan de medewerkers van het Shimano Service Center je te woord. In primeur op de stand van Shimano te zien is de Lazer Bullet 2.0 helm, de evolutie van de Bullet die nu met een geïntegreerd vizier wordt aangeboden. Heb je de lens niet nodig, dan kan je ze achterop de helm vast klikken. In de nieuwe versie van het Turnfit systeem is achterop de helm een LED-achterlicht geïntegreerd. Zonder MIPS kost de Lazer Bullet 2.0 helm 259,99 euro, met MIPS precies twintig euro meer.

Links de Airchecker, rechts de Compit.

SKS

SKS (stand 339B in hal 3) toont onder andere de Compit, een innovatieve smartphonehouder met draadloze powerbank die vanaf maart 2019 leverbaar wordt. Met de Compit is compatibel met E-bikes met Bosch Intuvia en Nyon displays en zorgt er voor dat de smartphone de cockpit functie overneemt. De Airchecker van de tweede generatie is een bandendrukmeter die de bandenspanning tot op een tiende nauwkeurig weergeeft (24,99 euro) terwijl het Monkeylink systeem spatborden en verlichting magnetisch aan de fiets bevestigt.

SWETT

Het Nederlandse SWETT stelt nog altijd budgetvriendelijke fietsen à la carte samen en heeft voor 2019 ook schijfremversies van de Clermont racefiets en de De Planck aeroracer in het aanbod. Op Velofollies wordt in primeur de aluminium variant van de Smockelaer gravelbike getoond. Je bouwt de aluminium Smockelaer voor het zwaardere offroad werk op met 27,5” wielen en wat breder rubber, een opbouw als 29” gravelfiets kan en zelfs een uitstapje richting cyclocross behoort tot de mogelijkheden. Ongeacht je voorkeuren is er een al een aluminium Smockelaer met Shimano 105 opbouw vanaf 1.999 euro. SWETT vind je in hal 5, stand 501.

AMPLER

Compleet nieuwe merken zijn er ook, zo worden de Duitse onopvallende E-bikes van Ampler voor het eerst aan het Belgische publiek getoond. Na een succesvolle lancering in Duitsland en Nederland komt Ampler nu ook naar België. De Ampler fietsen worden in Tallinn gebouwd, zien er helemaal niet uit als E-bikes maar hebben wel een actieradius van zeventig kilometer. Het gamma bestaat uit drie modellen= de snelle Curt stadsfiets, de allround Stout forenzenfiets en de comfortabele Stellar. Voor de Ampler fietsen moet je naar stand 436 in hal 4.

Alle praktische informatie over Velofollies vind je hier.