Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veloflex laat het voortaan ook breed hangen

Reden we vroeger zowaar op bandjes van 21 mm, dan groeide de breedte van de racebandjes de voorbije jaren gestaag. Was eerst 23 mm de standaard, dan evolueerde die naar 25 mm en inmiddels lijkt ook die alweer verleden tijd. Veloflex haakt zijn wagonnetje aan met 28 millimeter versies van de Master en Corsa bandjes en de 27 mm brede Raven tube.

De Corsa en Master bandjes bestonden allebei al in 23 en 25 mm versie, nu wordt daar dus een 28 mm variant aan toegevoegd. Ook met een 320 TPI karkas wat voor een lage rolweerstand en extra souplesse moet zorgen. Zowel de Corsa als de Master weegt in 28 mm versie 235 gram en verdraagt een bandenspanning van 5 tot 8 bar. Voor de voorband claimt Veloflex een levensduur van zesduizend kilometer, de achterband zou het drieduizend kilometer moeten uitzingen. Technisch zijn de banden identiek, je herkent de Corsa (58,60 euro) aan zijn zwarte zijkant en de Master (55,95 euro) aan zijn skinwall.

De Raven tube is 27 mm breed en koppelt een karkas van 320 TPI aan een latex binnenband en een Calicot lekbeschermingslaag onder het loopvlak van natuurrubber. Het 42 mm lange ventiel heeft een uitneembaar ventielmechanisme zodat er gemakkelijk ventielverlengers geplaatst kunnen worden om de Raven tube op aerovelgen te monteren. Net als bij de Corsa en de Master maakt Veloflex melding van een te verwachten levensduur van zesduizend kilometer voor de voortube en drieduizend kilometer voor een Raven tube die om een achterwiel gekit wordt. De Raven 27 mm tube weegt 300 gram en kost 122,45 euro.

Het volledige gamma vind je hier.

Gerelateerde artikels