Deel dit artikel:

Velo Vrouwen: De gids voor vrouwen met een passie voor fietsen

The Women Peloton stelt op 12 oktober hun boek Velo Vrouwen voor in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Wat begon als een podcast, is uitgegroeid tot een community voor het vrouwenwielrennen.

Voedingsadvies, trainingsschema’s, materiaal,… in de fietswereld zijn ze nog steeds steevast op mannen gericht. Maar wat weten we eigenlijk over de vrouw en de fiets? Met die insteek begon The Women Peloton aan het boek Velo Vrouwen. Elke Bleyaert probeert met haar team van experten in onder meer bikefitting, sportpsychologie en sportvoeding het vrouwenwielrennen meer op de kaart te zetten. Het is net dat team van experten dat antwoord geeft op alle vragen van zowel geoefende als beginnende koersvrouwen. Thema’s als materiaalkeuze en onderhoud, kledij, en voeding en recepten worden allemaal aangesneden in deze nieuwe, praktische gids.

Samen met Sanne Geeroms, een van de zeldzame vrouwelijke mechaniekers in België, vertelt Elke er op woensdag 12 oktober alles over in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Ook zal er een initiatie fietsmechaniek worden gegeven. Wil jij erbij zijn? Registreer je dan gratis via de link. Let op! Plaatsen zijn beperkt. Het boek is voor 24,99 euro te koop in de boekenhandel, de webshop van The Women Peloton en bij de voorstelling op 12 oktober.

Inschrijven kan hier.