Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel nieuwe spullen bij SKS

Navulbare luchtcontainer springt het meest in het oog.

SKS presenteert een hele reeks nieuwe producten voor 2017, van vloerpompen tot een navulbare luchtcontainer. Ook een pompkop voor tubeless banden is nieuw.

Het is de eerste navulbare luchtcontainer, de SKS Rideair. Een echte hulp in nood, die een lekke band minder vervelend maakt dan hij is. Zonder inspanning vul je immers je band in enkele seconden. Thuis kun je de container herhaaldelijk opnieuw vullen, gewoon met een vloerpomp. De Rideair is daarmee ook een milieuvriendelijke oplossing. Opbergen kan veilig in de bidonhouder. Het kleinood is volgens SKS ideaal voor alle fietsers, ook voor e-bikers, en zeker voor tubeless rijders.

Een variant op dit innovatieve product is de Rideair Lock: die heeft een geïntegreerd cijferkabelslot. Daarmee heb je twee belangrijke functies ineen, aldus SKS. De snelle luchtoplossing bij een lekke band en bescherming van uw fiets tegen gelegenheidsdieven.

Met de Airworx Plus vloerpomp is het snel pompen, dankzij extra volume per slag. De Plus is een stuk groter dan bestseller Airworx 10.0 en komt in een zwart-oranje ontwerp. De metalen pomp gaat tot 10 bar en is gemakkelijk te bedienen. Hoog op de pomp zit een precisiemanometer gemonteerd die is voorzien van een ontluchtingsknop, waarmee eenvoudig de bandendruk op de juiste spanning kan worden gebracht. De nieuwe pomp is met Multi Valve kop geschikt voor Presta-, Schrader- en Dunlop-ventielen.

Met de TL Head Set heeft SKS naar eigen zeggen dé oplossing voor alle tubeless banden. De nieuwe pompkop past op alle SKS vloerpompen en geeft de keuze om de tubeless band ofwel handmatig op spanning te brengen ofwel met een CO2-patroon. De TL Head Set wordt geleverd als praktische set, met twee bandenlichters en twee 16g CO2-patronen. (RVS)