Deel dit artikel:

Vebego Limburgs Mooiste rekent opnieuw op vijftienduizend deelnemers

Eén van de hoogtepunten op de Nederlandse toertochtkalender is Vebego Limburgs Mooiste. Dit event vindt plaats in het zuidelijkste puntje van Nederland (vrijdag 2 en zaterdag 3 juni). Inschrijven voor de dertigste editie is nog mogelijk. Tot 1 mei geldt er een early bird-korting van 5 euro. De organisatie gaat ervan uit dat alle vijftienduizend plaatsen opnieuw bezet zijn.

De vrijdag is vooral een opwarmer voor het hoogtepunt op zaterdag. De Limburgs Mooiste Camping en het evenemententerrein gaan open en in de middag en avond zijn er de afhaal van de voorinschrijving en daginschrijving. Op zaterdag wordt er daadwerkelijk gefietst. Het Coriopolis-terrein in Heerlen (Nieuw Eyckholt) is de uitvalsbasis met het begin- en eindpunt van de toertochten.

Voor iedereen

Wie op vrijdag verhinderd was, kan op zaterdag nog terecht voor de voor- en daginschrijving. Vanaf 7.00 uur vertrekken de diverse Vebego Limburgs Mooiste-toertochten. Er zijn verscheidene routes voor racefietsers en mountainbikers en bovendien is er een familietocht door het Limburgse land. Kortom, iedereen vindt er iets van zijn of haar gading. Op het evenemententerrein is er na afloop een gezellige nazit met een deejay. Ook leuk is de Limburgs Mooiste Fietsmarkt waar zo’n veertig partners uit de tweewielerbranche een stand opbouwen.

Nieuwe routes

De organisatie heeft net als bij voorgaande edities nieuwe routes samengesteld. Voor racefietsers zijn er tochten die variëren in afstand van 70 tot 230 kilometer. Je volgt verkeersluwe wegen en paden, zodat er geen of nauwelijks conflicten met andere weggebruikers zijn. Ook krijg je sowieso een fijne mix van bekende en vooral onbekende kuitenbijters voorgeschoteld. De routes gaan door het Heuvelland en de grensgebieden van België en Duitsland. Voor mountainbikers zijn er routes van 55, 85 en 110 kilometer uitgezet. Er is tevens een familietocht.

  • Ga voor meer informatie en de inschrijving naar de website.