Deel dit artikel:

VDO introduceert met R-reeks 5 nieuwe fietscomputers

Naast de M-reeks komt VDO met de nieuwe R-reeks. De R-reeks telt vijf modellen, drie modellen zonder gps-meting en twee modellen met.

Met de R-reeks brengt VDO Cyclecomputing een nieuwe serie fietscomputers op de markt. De instapmodellen R1 en R2 zijn zowel beschikbaar in bedrade als draadloze versie, het tussenmodel, de R3, komt alleen in draadloze uitvoering. De R4 en de R5 zijn de modellen die beschikken over een gps-sensor. Met hun veelzijdige functies, zoals turn-by-turn navigatie-aanwijzingen, e-bike-connectiviteit en smartphone-verbinding (bij de gps-modellen) ondersteunen ze alle fietsers, van de alledaagse weggebruiker in de stad tot de sportieve wielrenners, gravelbikers en mountainbikers tijdens hun trainingen.

VDO R1, R2 en R3 voor puur rijplezier

De R1, R2 en R3 zijn ideaal voor de fietser die uit zijn op puur rijplezier. Zo worden hun gegevens snel en eenvoudig vastgelegd. Het R1-model kent 5 functies: actuele snelheid, afstand, totale afstand, rijtijd en tijd. Het R2 model kent 5 functies meer dankzij onder meer de temperatuur, de gemiddelde snelheid en de maximumsnelheid. Fietsers die graag bergop rijden, zullen het R3-model dan weer weten te appreciëren dankzij de bijkomende functies: de huidige hoogte, het stijgingspercentage, de hoogtemeters bergop, de totale hoogtemeters bergop en de maximale hoogte. Bij dit tussenmodel is een cadansmeter ook compatibel. Een leuke toevoeging: Dit model kan op twee fietsen worden gebruikt en registreert alle ritten die op beide fietsen worden gereden.

VDO R4 GPS en VDO R5 GPS voor de getrainde fietser

Het grote voordeel van de twee duurdere modellen is dus de aanwezige gps. Gebruikers kunnen hun fietscomputer eenvoudig koppelen met de gratis Sigma Ride-app. De app kan worden gebruikt om gpx-routes van andere portalen te importeren of om via de “Search & Go”-functie naar een specifiek adres te navigeren. Smart Notifications houden de fietsers ook met de buitenwereld verbonden tijdens de fietstraining. Informatie over inkomende oproepen en berichten op de smartphone verschijnen op het display. Ervaringen en successen kunnen snel worden gedeeld op sociale netwerken zoals Strava, Komoot en TrainingPeaks. Wat is er dan verschillend tussen de twee topmodellen? De R4 heeft 17 functies en is meteen klaar voor gebruik. Ook is deze fietscomputer compatibel met verschillende e-bikesystemen, zoals die van Shimano. Het model hoger, de R5, kent dan weer 34 functies en voorziet de racefietser of mountainbiker van uitgebreide trainingsgegevens. Een groot pluspunt is de barometrische hoogtemeting die zorgt voor betrouwbare informatie over de hoogte, het stijgingspercentage en de hoogtemeters bergop. Een grafisch hoogteprofiel kan ook worden opgeroepen. Nog een verschil met de R4 is de mogelijkheid om externe sensoren te koppelen. Dankzij ANT+ en BLE kunnen ook externe sensoren zoals snelheids-, hartslag- en cadanssensoren aan de R5 GPS worden gekoppeld.

De modellen uit de R-reeks zijn in de winkels verkrijgbaar aan volgende prijzen:
VDO R1 voor € 19,95
VDO R1 draadloos voor € 39,95
VDO R2 voor € 29,95
VDO R2 draadloos voor € 49,95
VDO R3 voor € 84,95
VDO R4 GPS voor € 79,95
VDO R5 GPS voor € 99,95