Deel dit artikel:

Vaude lanceert nieuwe items voor comfortabel woon-werkverkeer

Met de juiste uitrusting wordt fietsen naar het werk een stuk comfortabeler. Vaude heeft voor het woon-werkverkeer op twee wielen diverse nieuwe items gelanceerd.

Meer en meer mensen springen op de fiets om naar kantoor te gaan. De beweegredenen lopen uiteen. Met een e-bike of speed pedelec ben je in sommige gevallen rapper op de plaats van bestemming, zeker in de drukke stad, en daarbij bespaart het tijd. Je hoeft immers geen (vaak kostbare) parkeerplaats te vinden. Bovenal draagt het fietsen bij aan de fitheid. Circa 20 procent van de Vlaamse werknemers fietst reeds naar de zaak.

TVL Dualflex Nature

Voor de woon-werkfietsers heeft Vaude onder meer een nieuwe fietsschoen gelanceerd, de TVL Dualflex Nature. Met deze schoen kun je prima kracht op de pedalen zetten, maar ook heel fijn wandelen. De zogeheten Dualflex-technologie voorkomt dat de voet naar beneden buigt tijdens het trappen en ondersteunt het natuurlijk afrollen tijdens het wandelen. De voering in de bovenschoen is van 40 procent gerecycled polyester. In de zool zit 20 procent aan gerecyclede materialen.

Aqua Commute Single

Kantoorspullen neem je eenvoudig mee in de nieuwe Aqua Commute. Deze fietstas is waterdicht gelast, heeft reflecterende elementen en biedt een overzichtelijke indeling. Binnenin zitten een gewatteerd laptopvak, een pennenhouder en diverse insteek- en ritsvakken. Met de afneembare schouderriem kun je de tas handig mee naar je werkplek nemen. De Aqua Commute is in Duitsland gemaakt van PVC-vrij zeildoekmateriaal.


Mineo Commuter Briefcase & Bayreuth Large

Zoek je een meer business-style-fietstas? Dan kom je in het assortiment van Vaude uit bij de Mineo Commuter Briefcase of de Bayreuth Large. Het gaat hier om converteerbare kantoortassen die met behulp van een plug-and-ride systeem gemakkelijk op de bagagedrager zijn te bevestigen. Na aankomst haal je ze er eenvoudig weer vanaf. De bevestigingsrail is tevens aan te passen, zodat je de hoek van de tas kunt wijzigen. Tijdens het trappen stoten je hielen niet tegen de tas.

Binnenin heeft de Mineo-tas opbergvakken zoals een 15,6″ laptopvak en bekerhouder. Aan de buitenzijde vind je multifunctionele bevestigingslussen met reflectie. Via die lussen kun je de tas ook aan een trolley bevestigen. Alternatief is de Bayreuth-fietstas. Deze heeft een gevoerd binnenvak voor een 15″ laptop. Papierwerk gaat in het hoofdvak mee. De voor- en zijkanten hebben reflectie voor een betere zichtbaarheid.