Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vaude belooft je warm te houden op milieuvriendelijke manier

Vaude wil met zijn winterkleding niet alleen de fietsers maar ook de natuur beschermen. Het outdoormerk maakt namelijk innovatieve outfits en schoenen die niet alleen weerstaan aan de elementen, maar ook het Green Shape-label dragen dankzij het gebruik van duurzame materialen.

Volgens Vaude zijn er drie stappen om het ondanks snijdende wind en striemende regen toch warm te houden. De eerste bestaat uit de Posta Thermojas, die voor zowel fanatieke mountainbikers als woonwerkfietsers is. De jas heeft dankzij het speciale Pertex-materiaal een hoge winddichtheid, is waterafstotend en bevat ademende zones voor armen en rug. Met het Stormfleece voor een uitstekende vochtregulatie en 4-weg-stretchpanelen voor een vlotte bewegingsvrijheid is dit een topper in de kleerkast van de winterse fietsfanaat. Het jack is voor het overgrote deel gemaakt van natuurvriendelijke materialen. Zo bestaat de isolerende padding die je beschermt tegen de kou voor 35 procent uit S.Cafe en 65 procent gerecycleerd polyester.

Nog zo’n essentieel deel zijn de schoenen. De Vaude Minaki II is isolerend, waterdicht, winddicht, warm en toch ademend. Met de BOA-snelsluiting heb je de schoenen binnen een mum van tijd aan en weer uit, en je ritst zo een extra waterdichte flap over je sluiting, zodat er geen druppeltje (spat)water je schoenen binnendringt. De schoen is compatibel met SPD-klikpedalen en biedt dankzij de brede klittenbandsluiting op je enkels extra stabiliteit voor een uitstekende grip en een hoog loopcomfort.

Zijn je noden minder extreem of zoek je een schoen waarmee je even goed kan wandelen als fietsen, dan is er de Moab All Mountain om te combineren met platte pedalen. Het zijn lage maar robuuste leren schoenen die je tegen elk weer beschermen en je een perfecte grip op je pedaal bieden door het Hexagon-profiel in combinatie met de zachte SUPtraction Flat-rubbermix. Als je stapt, dan werkt het hexagon-profiel van de schoen als een soort weerhaakjes die zich bij het lopen in de grond verankeren. Ook is de schoen verstevigd met een extra teen- en hielkap die je beschermen tegen over het hoofd geziene stenen en andere obstakels waar je tegenaan kan stoten.

De laatste stap is de bescherming van het gezicht. Een dunne bandana of buff is in streng winterweer vaak niet voldoende en dus trek je voordat je de deur uitgaat best het Bike Gezichtsmasker Warm over je hoofd. Zo gemaakt dat het winddicht en tegelijk ademend is, isoleert en via de perforatie bij de mondopening zelfs je ademhaling comfortabel houdt.

Groen label

Vaude vindt aandacht voor duurzame materialen een vanzelfsprekendheid werkt er al tijdens het productieproces aan om de impact op de natuur zo klein mogelijk te houden. Het merkt vindt dat milieuvriendelijk ondernemen en de textielbranche prima samen kunnen gaan en laat dat zien door zeer hoge duurzaamheidseisen aan zijn producten te stellen. De vier hierboven vermelde producten dragen het Green Shape-label, dat certificeert dat het product milieuvriendelijk is geproduceerd uit duurzame materialen. In de wintercollectie voor 2021/22 is de helft van de producten al gemaakt van bio-based of gerecycleerde materialen, en daar stopt het niet: Vaude engageert zich om te blijven inzetten om steeds meer producten tot deze groep te kunnen rekenen en bouwt er naartoe om geheel klimaatneutraal te produceren.