Deel dit artikel:

Van der Poel schrijft geschiedenis met Canyon

Sinds eind 2017 terroriseert Mathieu van der Poel het peloton met de fietsen van Canyon. Dat verhaal werd vandaag met maar liefst tien jaar verlengd. Bovendien ligt net nu de luxueuze uitgave van Titanen over Mathieu van der Poel in de winkelrekken.

Na een cruciale rol te spelen in de finale van Milaan-San Remo het afgelopen weekend, zakte de wereldkampioen wielrennen af naar het hoofdkwartier van Canyon in het Duitse Koblenz. Daar werd een contract ondertekend dat hun samenwerking bezegelde voor maar liefst 10 jaar. Ook het contract tussen Canyon en Alpecin-Deceuninck werd verlengd, en MVDP blijft ook tot eind 2028 bij de ploeg. Zo blijft hij met de vooruitstrevende Duitse fietsen rijden tot het einde van zijn loopbaan, terwijl hij ook daarna nog ambassadeur van het merk blijft.

Mathieu van der Poel samen met Canyon CEO Nicholas de Ros Wallace en CEO van aandeelhouder GBL, Ian Gallienne.

163 overwinningen 

Sinds het begin van hun samenwerking behaalde Van der Poel maar liefst 163 overwinningen op de weg, in het veld en in het mountainbiken. Voor Canyon is de Nederlander dan ook dé ideale ambassadeur. Een renner die tot de top behoort in drie disciplines kom je dan ook niet elke dag (of zelfs elk decennium) tegen.  

“Zowel Canyon als ikzelf delen allebei dezelfde winnaarsmentaliteit”, vertelt Van der Poel. “Ik ben er zeker van dat we met deze nieuwe overeenkomst op één lijn zitten voor de volgende doelen in mijn carrière.” Een van die doelen is alvast de olympische afspraak in Parijs van deze zomer.

Je leest meer over de samenwerking tussen Canyon en MVDP, maar ook nog over heel wat andere onderwerpen, in de Titanen-uitgave met Mathieu van der Poel, nu in de winkel en de webshop verkrijgbaar!