Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Uvex zet hoog in op zichtbaarheid in de stad

Veel fietsers overschatten hun zichtbaarheid in het donker. Dat is niet alleen gevaarlijk voor hen zelf, maar ook vervelend voor andere verkeersdeelnemers. Die schrikken zich een hoedje als ze bruusk moeten uitwijken voor zo'n onverlichte fietser. Uvex zet met haar producten in op maximale zichtbaarheid.

Uvex vindt het belangrijk dat fietsers voldoende verlicht over straat gaan. Het is daarom dat de meeste stads- en kinderhelmen zijn voorzien van een opening waarin een led-lampje past. Zo vallen kinderen en volwassenen extra op in het verkeer.

Ultieme zichtbaarheid
Bij sommige producten is Uvex nog wat verder gegaan, zoals bij de Finale Visor. Dit is een e-bikehelm met een volledig vizier en reflecterende straps en logo’s (zie foto hierboven). De adviesprijs van de Finale Visor bedraagt 180 euro.

Nog wat innovatiever (lees: zichtbaarder) is de City Light van Uvex (zie foto hieronder). Deze helm heeft vier ingebouwde, waterdichte led-strips: twee vooraan en twee achteraan. In totaal zitten er 32 verschillende led-lampjes in verwerkt. Met een drukknop wisselen deze tussen de modi vast licht, flikkerend licht en pulserend licht.

Afhankelijk van de modus gaat de batterij zes tot twaalf uur mee. Een controlelampje geeft aan hoe lang de batterij nog in werking blijft. Via de meegeleverde USB-kabel laad je de batterij in minder dan twee uur tijd weer op. De adviesprijs bedraagt 170 euro.