Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Uvex-bril veraangenaamt fietsrit in het steeds wisselende herfstlicht

Een fietsrit in het najaar kan best vreemd zijn. Soms lijkt het alsof je in een paar uur tijd drie verschillende weerseizoenen tegenkomt: zo regent het, zo straalt de zon en zo kan het waaien en stormen. Waar je met al die wisselende weertypen rekening mee moet houden? Uiteraard met de kledingkeuze, maar zeker ook met accessoires als een sportbril.

Uvex is zo’n partij die zich het brillendomein eigen heeft gemaakt. Niet voor niets is de naam van het merk afgeleid van de woorden ‘ultraviolet’ en ‘excluded’, het is een samenvoeging daarvan. De fabrikant probeert sporters op een innovatieve manier optimale bescherming te bieden tegen allerlei invloeden, zoals, in dit geval, het invallende zonlicht. Dat vergroot de veiligheid tijdens de training.

In het gamma van Uvex zitten vooruitstrevende brillen die automatisch meekleuren aan de hand van de lichtintensiteit. Krijgt de zon alle speelruimte in het herfstlandschap, dan verdonkeren de brilglazen. Maar nemen de wolkenpartijen de overhand of duik je een bospad in, dan hebben de lenzen een lichte tint. Zo blijf je perfect zicht houden op de weg voor je en is de veiligheid gewaarborgd.

Variotronic
Als fietser heb je de keuze uit twee brilsoorten van Uvex. Zo is er de Variotronic. In minder dan 0,1 seconden kan het brilglas van helder naar donker verspringen (en andersom). Een batterij activeert dan de vloeibare kristallen in het glas. Dit kan op twee manieren: handmatig met een knopje aan de zijkant of geheel automatisch. In het laatste geval past het glas zich met behulp van een lichtsensor op de bril aan het buitenlicht aan.

Variomatic
Daarnaast is er de Variomatic. Daar heb je geen handmatige bediening, maar gaat alles sowieso automatisch. Er zit een zogeheten photochromatische laag op de lens van de bril. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die binnenvalt verandert de kleur van de brilglazen van S0 (de lichtst mogelijke kleur, als het heel donker is) naar S3 (de donkerste kleur, als er veel zonlicht is). De overgang gaat geleidelijk in enkele seconden tijd.

Afwerking
Voor welke bril je ook kiest, je bent er bij Uvex zeker van dat er niet is beknibbeld op de afwerking. De neuspads zijn aan te passen aan de vorm van je neus en voorzien van anti-slip. Tevens zijn de oorstukken flexibel en uitgerust met rubbers die de bril steeds op zijn plaats houden. Dit alles zorgt voor meer draagcomfort. Door ventilatietechnologie heb je geen last van beslagen glazen.

Meer weten over de sportbrillen van Uvex? Ga naar de website

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be