Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Urban Arrow lanceert vernieuwende vrachtfiets

Op de fietsbeurs Velofollies in Kortrijk lanceert Urban Arrow de Tender op de Belgische markt. Dit is een nieuw model vrachtfiets op drie wielen.

De Tender is ontwikkeld voor bedrijven die groot volume willen vervoeren in binnenstedelijke gebieden, zoals postbedrijven, koeriers en boodschappenbezorgdiensten. Het is een elektrisch aangedreven driewielfiets, verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De Tender 1500 heeft een laadvermogen van maar liefst 1500 liter en 300 kilo. Dankzij de krachtige elektrische trapondersteuning rijdt de fiets zeer licht, zelfs met zware lading. Met de Tender rijd je langs de file en parkeer je eenvoudig voor de deur. Tenslotte stoot de Tender geen fijnstof uit en rijdt hij nagenoeg geluidloos. Dat is goed voor het milieu en het imago van de eigenaar.

Wereldwijd hebben landen te maken met dichtslibbende steden. Het groeiend aantal inwoners, toeristen en het verkeer neemt sterk toe. Het is voor bestuurders een uitdaging de doorstroming van het verkeer, veiligheid en de luchtkwaliteit te waarborgen. Met de Tender speelt Urban Arrow in op de groeiende vraag naar zero emission voertuigen en biedt het een groen alternatief voor de bestelauto en –bus.

Eerste Tender in Mechelen
Begin januari leverde Urban Arrow de eerste Tender aan De Kringwinkel Ecoso in Mechelen. Kris Bauwelinck, manager operations van De Kringwinkel Ecoso is erg blij met de fiets. “We geloven in een duurzaam verhaal waar we inzetten op een beperking van de CO² uitstoot bij de inzameling van herbruikbare kleding in en om de stad. Ecoso staat achter een autoluwe, leefbare stad en we willen hier ons steentje aan bijdragen. In de toekomst willen we nog meer inzetten op transport met vrachtfietsen in onze dienstverlening, ook buiten de stadskern. Een bijkomend voordeel is dat de chauffeurs geen rijbewijs nodig hebben en dat je ook terecht kan in moeilijk bereikbare straatjes.”

Gerelateerde artikels