Deel dit artikel:

Updates maken navigeren met Sigma Sports ROX-computers eenvoudiger

Sigma Sport heeft enkele functionaliteiten toegevoegd aan haar ROX GPS-fietscomputers (de ROX 2.0, ROX 4.0 en ROX 11.1 EVO). Deze maken het navigeren gemakkelijker. Zo zijn ze nu voorzien van turn-by-turn navigatie en snelle ’track import’.

Met Search & Go kunnen fietsers snel elke locatie vinden en erheen navigeren. Je voert een specifiek adres in de Sigma Ride App in of klikt op een willekeurig punt op de kaart als voorkeursbestemming. Vervolgens krijg je een viertal routeopties gepresenteerd (over straten, fietspaden, onverharde paden of hardloop- en wandelpaden). De voorgestelde route kan direct op de ROX worden gestart of in de app worden opgeslagen voor later.

Route plannen

Naast de ROX 11.1 EVO beschikken nu ook de ROX 2.0 en de ROX 4.0 over track-navigatie. Dit maakt het mogelijk om een eerder geplande route te rijden. Je kunt een route plannen in het Sigma Data Center of via externe programma’s, zoals Komoot en Strava, en deze importeren in de Sigma Ride App. Je start de geselecteerde route op de fietscomputer of in de app.

Handige feature: je kunt de track ook op de fietscomputer opslaan en op een later tijdstip offline rijden. Op de ROX 11.1 EVO kun je tot 36 tracks opslaan en ze offline starten.

Navigatie

Als de navigatie start, verschijnt er automatisch een navigatiepagina op je ROX-display. De ROX 4.0 en ROX 11.1 EVO tonen dan ook een voorbeeld van het hoogteprofiel. Tijdens het rijden word je door een grote pijl en een geluidssignaal gewaarschuwd voor de volgende afslag. Op het display van de ROX 11.1 EVO verschijnen de turn-by-turn aanwijzingen als een pop-up. Ze kunnen ook vast worden ingesteld op elke trainingspagina. ROX 4.0 en ROX 11.1 EVO geven eveneens de straatnamen weer.

Als je de geplande route verlaat of in de verkeerde richting rijdt, reageert de ROX daar met geluids- en schermsignalen op. Hij toont dan de directe route naar de geplande route. De zoomfunctie past zich automatisch aan de afstand tot de route aan. Dit geeft een beter overzicht en maakt het gemakkelijker om weer op de juiste route te komen.

Beschikbaarheid

De nieuwe functies zijn per direct beschikbaar via een gratis firmware-update voor de ROX-modellen 2.0 en 4.0 en een update van de Sigma Ride App. De firmware-update voor de ROX 11.1 EVO volgt later dit najaar.