Deel dit artikel:

Unieke West-Vlaamse toertocht met een typisch Brugs karakter

Het fietsweer is aangenaam, de kalender met tochten is deze weken rijkelijk gevuld. Aankomende zaterdag (22 juni) is er onder meer de Euro Shop Elfstedenronde Cyclo. Een dag voordat de profs zich laten zien, kun jij je uitleven in deze toertocht vol idyllische landwegen door het prachtige Brugse Ommeland.

Vanuit Brugge zijn drie verschillende parcoursen uitgetekend die variëren in afstand en zwaarte. De kortste route telt 66 kilometer, de middellange 99 kilometer en de lange 145 kilometer.

Wie voor de kortere afstand gaat, verkent vooral de streek rond om Brugge. De twee langere afstanden brengen deelnemers in de richting van Ichtegem waar ze in de eerste veertig kilometer een meer heuvelachtig parcours voorgeschoteld krijgen. En dat niet alleen: er zitten ook uitdagende kasseistroken tussen.

De Euro Shop Elfstedenronde Cyclo betekent zeker niet puur afzien. De organisatie schrijft het woord genieten met hoofdletters en heeft dus ook werk gemaakt van een fraai parcours. De routes gaan door de pittoreske dorpjes en over de idyllische landwegen van de streek. Er wacht dus kortom een unieke West-Vlaamse toertocht met een echt Brugs karakter.

Nog iets aardigs: de organisatie heeft aan fietsende gezinnen gedacht. Er is een vierde parcours voorzien door het prachtige Brugse Ommeland. Deze route is 35 kilometer lang en daarmee aantrekkelijk voor families.

Coppa Grinta!

De Euro Shop Elfstedenronde Cyclo is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.