Deel dit artikel:

UFO breidt uit met twee kettingwaxproducten en bike wash

Het assortiment van UFO (Ultra Fast Optimization) is vernieuwd en uitgebreid. Voor vrijwel alle fases van het fietsonderhoud is er nu een product beschikbaar.

Het merk vindt zijn oorsprong in 2012. Dat jaar richtte Jason Smith het bedrijf Friction Facts op, een drivetrain efficiency laboratorium dat verlies van vermogen als gevolg van wrijving tot op een honderdste van een watt nauwkeurig kon meten. In 2016 nam CeramicSpeed Friction Facts over. Dit versterkte de reputatie van CeramicSpeed als fabrikant die gelooft in een datagestuurde benadering. Kort na hun joint venture werd het eerste UFO Drip-product op de markt gebracht: een Chain Coating die in de spotlights werd gezet als een ‘Data Driven Revolution’.

Inmiddels staat er een volwaardige productfamilie van geavanceerde onderhouds- en verzorgingsproducten. Nieuw dit voorjaar is dat het ontwerp van de producten en verpakkingen is opgefrist. Er zijn bijvoorbeeld kleinere flesformaten. Dit om het UFO-assortiment voor een bredere groep fietsers geschikt te maken – UFO werkt al langer samen met grotere ploegen.

Drie nieuwe producten

Tevens zijn er drie nieuwe aan het assortiment toegevoegd. In de eerste plaats is er de UFO Drip Wet conditions, een kettingwax voor gebruik onder natte weersomstandigheden. Volgens de ontwikkelaars is de ketting hier bovengemiddeld mee beschermd tegen aantasting bij regen.

Ook nieuw is de UFO Drip Indoor, een coating die vooral bedoeld is voor gebruik onder schone omstandigheden, zoals bij indoor en baanwielrennen. Volgens UFO gaat dit product enerzijds ongewenste wrijving tegen voor meer efficiëntie en voorkomt het anderzijds dat er na het eerste gebruik overtollige wax aan het oppervlak verschijnt. Dat kan voorkomen bij kettingwax.

Tot slot is er de UFO Bike Wash. Dit is een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel dat uitvoerig is getest en geschikt is voor alle oppervlakken van de fiets. De UFO Bike Wash kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en bevat geen toegevoegde geuren.


Gerelateerde artikels