Deel dit artikel:

Twee nieuwe mountainbike-pedalen van Look

Het Franse Look, de uitvinders van het automatische klikpedaal, breidt hun gamma aan mountainbike-pedalen verder uit met de introductie van twee nieuwe flat pedals. Thomas Genon, Belgische freeride- en slopestyle-fenomeen, stak een handje toe.


De Trail Fusion en Trail Roc+ zijn twee nieuwe, duurzame in Frankrijk gefabriceerde pedalen waarmee Look haar offroad-gamma nog verder uitbreidt. Deze nieuwe flat pedals borduren verder op het succes van Look’s populaire Trail Roc-pedalen die in 2020 werden gelanceerd. De nieuwe modellen zijn ontworpen en getest gedurende een twee jaar durende samenwerking met professioneel freeride- en slopestyle-mountainbikerijder, Thomas Genon.  

Trail Fusion

De Trail Fusion biedt duurzaamheid tegen een betaalbare prijs. Het platform is 25% breder dan de meeste flat pedals en levert daardoor een hoger niveau van stabiliteit en controle op alle soorten trails. De Trail Fusion is gemaakt van composietmateriaal, kent een laag gewicht (161 gram) en heeft aan weerszijden acht verstelbare en gemakkelijk verwisselbare pennen voor maximaal comfort en grip. De Trail Fusion is er in vijf kleuren en kost €49,90. 

Trail Roc+

De hoogwaardige Trail Roc+ is ontworpen om te voldoen aan de eisen van prestatiegerichte atleten via een pedaalhuis van gesmeed aluminium met volledig te onderhouden as en lagers. De asymmetrische vorm en het brede platform bieden rijders maximale controle op de meest uitdagende afdalingen. De concave vorm en het 16 millimeter profiel van de pedalen maximaliseren de veiligheid van de voetsteun en verhogen de stabiliteit, terwijl de tien verstelbare pinnen de rijder in staat stellen zijn voetpositie fijn af te stemmen op zijn favoriete rijstijl, terwijl hij maximale grip behoudt op de meest technische trails. De Trail Roc+ weegt 191 gram, heeft aan elke kant tien pinnen, is verkrijgbaar in drie kleuren en kost €159,90.

Deze gesmede aluminium pedalen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met elite freeride- en slopestyle mountainbiker Thomas Genon, winnaar van Hall of Dirt en vijfvoudig Red Bull Rampage genodigde. Het hoogtepunt van de tests was de uiteindelijke versie waarop Genon reed tijdens de 2021 Red Bull Rampage. Thomas Genon: “Ik heb samen met het R&D-team van Look meer dan zes maanden besteed aan het testen van verschillende prototypes van de Trail Roc+. Ik deelde mijn bevindingen en behoeften. Samen zochten we de beste lengte en positie van de pinnen voor de beste grip en het meest stabiele ontwerp. Ik ben er erg trots op dat ik samen met Look heb mogen meewerken aan de ontwikkeling van de Trail Roc+ en aan een heel nieuw hoofdstuk in het mountainbiken.”

Beide nieuwe Trail-pedalen zijn voorzien van vervangbare pinnen, zodat rijders hun pedalen met een gerust hart kunnen onderhouden en aanpassen.

Alexandre Lavaud, Category Manager bij Look: “Het lanceren van nieuwe producten is altijd spannend, en de nieuwe Trail Roc+ en Fusion-pedalen vormen daarop geen uitzondering. Met de lancering van de Trail Roc+ en Fusion dekt het pedalengamma van Look nu bijna elke rijcategorie voor fietsers, waarmee het Franse merk zijn leidende positie in de pedalencategorie bevestigt. Ons in Frankrijk gevestigde productieteam heeft de beste pedalen ontwikkeld met eersteklas materialen en onderdelen die in Frankrijk worden ingekocht, met ongeëvenaarde productievaardigheden.”

Voor meer informatie: www.lookcycle.com