Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Twee nieuwe helmen van Kask

De Kask helmen uit de Mojito-serie zijn al behoorlijk bekend door de successen die Team Sky ermee behaalde, en de nieuwste modellen Mojito X en Mojito X Peak borduren hier op voort. De eerste is een racehelm, de tweede is de gravelvariant ervan.

Compact, agressief en pijlsnel, zo zien de nieuwe Mojito’s van Kask eruit. De styling is dan ook opgefrist ten opzichte van de vorige versie, maar de ventilatie en het draagcomfort zijn volgens Kask behouden gebleven, dankzij 26 luchtinlaten respectievelijk het Up’n’Down verstelsysteem. Dat laatste omsluit het achterhoofd over een brede oppervlakte en laat zich met één hand vast draaien. Een EVA padding geeft een comfortabel gevoel aan je hoofd en het eco-lederen kinbandje kun je een extra feature noemen qua comfort, want dat kom je weinig tegen bij fietshelmen.

Foto: Drie van de veertien kleurstellingen waarin de Mojito X te krijgen is.

De Mojito X is een lichte helm van 220 gram in maat M, en hij is er in liefst 14 kleurstellingen en in vier maten (S, M, L en XL), voor een prijs van 135 euro (160 euro voor matte kleuropties).

Foto: De Mojito X Peak heeft een ‘peak’, ofwel een (afneembaar) klepje.

Ook de andere nieuwe Kask helm, Mojito X Peak is aantrekkelijk geprijsd, met 135 euro. De X Peak heeft als extra een afneembaar klepje (‘Peak’ in het Engels, vandaar de naam) en is bedoeld voor gravelrijders, om ze enigszins extra te beschermen tegen regen en zon, en tegen stof en vuil wat opspat. De beschikbare kleuren zijn Black, Red en White.