Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Twee nieuwe fietscomputers van Garmin

Edge 820 en Edge Explore 820 hebben nieuwe functionaliteiten.

Garmin introduceert met de regelmaat van de klok nieuwe electronic devices. Deze keer krijgt de bekende Edge-serie van gps-toestellen er weer nieuwe familieleden bij.

De Edge 820 en Edge Explore 820 zijn niet alleen compact en licht, ze zijn ook uitgerust met nieuwe cartografie en met de functie Group Track, waarmee de posities van meerdere fietsers tegelijk op je scherm kunnen worden weergegeven (via gps). Handig als je met een groep aan het fietsen bent en je wilt met elkaar verbonden blijven in geval van pech of ongeval.

Cartografische functionaliteiten
De Edge 820, die met de nieuwe dedicated Garmin Cycle Map cartografie uitgerust is, biedt de gebruiker de mogelijkheid om routes te berekenen, heen- en terugparcours uit te stippelen en ritten te plannen. De specifieke cartografie omvat ook een groot aantal ‘points of interest’, die aangepast zijn aan het fietsen, de fietspaden en de rijstroken die voor fietsers voorbehouden zijn.

Scherm en autonomie
Het 2.3” (5,8 cm) -aanraakscherm met hoge resolutie past zich aan alle weersomstandigheden aan en kan zelfs in de regen met handschoenen aan worden bediend. De omgevingslichtsensor zorgt ervoor dat de lichtsterkte van het scherm aan de omgevingsverlichting wordt aangepast, waardoor de gegevens op het scherm niet alleen in alle omstandigheden perfect leesbaar blijven, maar waardoor de voeding ook beter wordt beheerd (max. 15 uur).

Cardio
In combinatie met een hartslagmeter werkt de Edge 820 met verschillende parameters van fysiologische gegevens, waardoor een nauwkeurige schatting kan worden gemaakt van de maximale VO2-waarde en van de recuperatietijd. Er worden ook nog andere prestatiegegevens voorgesteld, zoals de functionele vermogensdrempelwaarde en de opvolging van het aantal watt per kilogram.

Een gps/GLONASS-ontvanger en een hoogtemeter zorgen voor heel nauwkeurige gegevens, op basis waarvan u niet alleen de afgelegde afstand, maar ook de snelheid en de hoogteverschillen kunt volgen.

Connected functionaliteiten
Er worden ook connected functionaliteiten aangeboden, zoals de real time volgfunctie, de mogelijkheid om gegevens via de sociale netwerken te sharen en de automatische overdracht van gegevens naar de Garmin Connect-site en de Garmin Connect Mobile-app. De Edge 820 en de Edge Explore 820 kunnen ook (na het gratis downloaden van apps) aan de individuele wensen van de gebruikers worden aangepast via het Connect IQ-platform.

Ten slotte is het mogelijk om verschillende Smart Notifications te programmeren, waarbij dan rechtstreeks op het scherm van de computer de binnenkomende oproepen, sms-berichten, informatieberichten, weerberichten,… vanaf een compatibele smartphone worden weergegeven.

De Edge 820 kost € 399,99 (incl. btw); voor de Edge Explore 820 bedraagt de adviesprijs € 349,99 (incl. btw).