Deel dit artikel:

Turnhout verwelkomt het BK Gravel in 2024

Het allereerste EK/BK Gravel was in 2023 een schot in de roos. Met thuisrijder Jasper Stuyven kreeg het publiek in Heverlee de kampioen waarop iedereen hoopte. Op 1 mei 2024 zijn de Kempische grindwegen rond Turnhout het strijdtoneel van de graveltoppers. Benieuwd of ook hier een lokale held met de oppergaai aan de haal gaat...

Op het BK gravel zullen de renners vanuit Turnhout over brede bos- en veldwegen ten noorden van de stad doorheen de Noorderkempen en langs de grens met Nederland slingeren. Van daaruit rijden ze via het vliegveld van Weelde en de gewestbossen van Ravels door naar Arendonk om uiteindelijk langs het jaagpad van het kanaal terug aan te komen in Turnhout. Eén ronde is 50 km lang en zal naargelang de categorie één tot drie keer afgelegd worden. Het BK-parcours is 75% off-road en volledig vlak. Niemand minder dan Erwin Vervecken stippelde het prachtige rondje uit.

©kramon

Ideale datum

Volgens Christophe Impens van Golazo leent 1 mei als datum zich ook perfect tot de aanwezigheid van niet alleen alle gravelspecialisten, maar ook weg- en veldrijders. “Na een geslaagd eerste BK in Oud-Heverlee – met Jasper Stuyven en Marthe Truyen als mooie winnaars – kijken we al uit naar dit tweede BK gravel ooit. Ook in 2025 en 2026 zullen we trouwens samen met Belgian Cycling de nationale gravelkampioenschappen organiseren. Net zoals we later in 2024 instaan voor het WK door de Brabantse Wouden.”

Belevingsevenement

“We grijpen het BK gravel trouwens aan om een bijzonder belevingsevenement op touw te zetten voor de inwoners en bezoekers van onze stad”, vervolgt burgemeester Paul Van Miert. “We denken daarbij aan een fanzone waar ook onze verenigingen hun steentje aan kunnen bijdragen en een programma met randanimatie rondom het groene noordelijke gebied van onze stad. We kijken er daarbij ook naar uit om de handen in mekaar te slaan met de lokale ondernemers, zodat we een verrassend activiteitenaanbod kunnen samenstellen voor zowel jong als oud. Op 1 mei schrijft Turnhout opnieuw sportgeschiedenis en daar willen we zoveel mogelijk mensen van laten meegenieten.”

Benieuwd of de gravelracemicrobe bij Tom Boonen nog wat meer aangewakkerd wordt, nu het BK zowat in zijn achtertuin doorgaat 😉

Hou de komende maanden sowieso onze kanalen in de gaten voor meer details over het parcours.

©kramon
©kramon

Gerelateerde artikels