Deel dit artikel:

Trek zamelt geld in voor fietsen in ontwikkelingslanden

Trek Bicycle en World Bicycle Relief zetten samen de schouders onder een nieuw initiatief. Beide partijen lanceren een fondsenwervingscampagne voor fietsen die bedoeld zijn voor minderbedeelde mensen in ontwikkelingsgebieden.

Bij de fietsen die gedoneerd worden, gaat het om de Buffalo-fiets van Word Bicycle Relief. Deze is zodanig ontworpen dat hij voldoet aan de behoeften van mensen in landelijke gebieden: hij is sterk, eenvoudig in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Daardoor is de fiets geschikt om zware vracht mee te vervoeren over langere afstanden en ruig terrein.

Tot het einde van het jaar kunnen klanten doneren aan World Bicycle Relief in Trek-winkels of op de website van Trek. Trek verdubbelt donaties tot 500.000 dollar met een einddoel van 2,5 miljoen dollar. In 2021 was er ook al een gezamenlijke fondsenwervingscampagne van Trek en World Bicycle Relief. Toen werd er wereldwijd 1,8 miljoen dollar ingezameld.

“In samenwerking met World Bicycle Relief hebben we ons fondsenwervingsdoel in 2021 overtroffen, waardoor we 11.000 Buffalo-fietsen konden leveren aan gemeenschappen in Afrika en Zuid-Amerika”, zegt Bob Burns, Vice President of Advocacy bij Trek. “We stellen onze doelen dit jaar nog hoger om meer Buffalo-fietsen naar gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden te krijgen en ze op deze manier te helpen afstanden te overbruggen en dromen waar te maken.”

Partners

Trek en World Bicycle Relief zijn al sinds de oprichting van de stichting in 2005 partners en werkten samen aan de ontwikkeling van het prototype van de eerste Buffalo-fiets. Deze fietsen worden geleverd aan Afrikaanse, Zuidoost-Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Ze helpen studenten, zorgmedewerkers, boeren en ondernemers mobiel te worden. De fietsen worden lokaal geassembleerd en gedistribueerd door getrainde monteurs.  

Voor donaties kun naar trekbikes.com/wbr-donate gaan of Trek-winkels bezoeken. De actie loopt tot en met 31 december. Ga voor meer informatie over de inspanningen van World Bicycle Relief naar worldbicyclerelief.org.

Gerelateerde artikels