Deel dit artikel:

Trek presenteert de aluminum versie van de Procaliber

Met de lancering van de nieuwe Procaliber Alloy is er reden tot feest voor hardtail-liefhebbers. De Procaliber Alloy is een snelle en wendbare XC-hardtail met een aluminium frame. De Procaliber Alloy vervangt de X-Caliber, waardoor de Procaliber familie wordt uitgebreid met een tweetal budgetvriendelijke mountainbikes.

De Procaliber Alloy voelt zich op elke singletrack in zijn element dankzij topklasse onderdelen, een moderne geometrie en meer veerweg.

De Procaliber Alloy heeft een upgrade gekregen op de plekken waar dat het meest telt, zoals een 148×12 millimeter steekas achter om sneller te kunnen accelereren en een progressieve geometrie om op de steile, listige afdalingen in moderne XC-parkoersen beter te kunnen presteren.

De voorvork heeft een upgrade gekregen van 100 naar 120 millimeter veerweg. Met een langere reach en een vlakkere balhoofdhoek draagt dit bij aan een betere handeling van de fiets en meer stabiliteit op hoge snelheden.

De interne kabelgeleiding zorgt voor een efficiënte en moderne look waarbij de vernieuwde chainstay guard de fiets geruisloos maakt op ruwe afdalingen.

Twee modellen

De Procaliber Alloy komt in twee verschillende modellen, beide uiteraard voorzien van het Alpha Platinum frame. De Procaliber Alloy 8 krijgt een RockShox Recon Gold-vork, Bontrager Kovee-wielen met Bontrager Saint-Anne-banden en een mix aan Shimano XT en SLX en Deore-onderdelen. Deze versie kost 1499 euro.

Voor 1299 euro heb je de Procaliber 6 die uitgerust is met een RockShox Judy Silver-vork, eveneens Bontrager Kovee-wielen met Bontrager Saint-Anne-banden en een mix aan Shimano XT en Deore-onderdelen.

Meer info via: www.trekbikes.com

Gerelateerde artikels