Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek onthult nieuwe, nog lichtere Madone SLR

Trek heeft zijn nieuwe Madone SLR-modellen gereed. Belangrijkste verandering: het gewicht is verlaagd, terwijl de aerodynamica en daarmee de topsnelheid intact zijn gebleven. Deze vooruitgang is volgens Trek te danken aan het gebruik van 800 Series OCLV Carbon.

De Madone SLR is goed voor een mix van aerodynamica en rijcomfort. Hij biedt met de IsoSpeed nog net zoveel comfort als voorheen, alleen is er nu meer snelheid ingebracht, met name door gebruik van 800 Series OCLV Carbon. Dit is de lichtste, best presterende carbon lay-up die Trek naar eigen zeggen ooit heeft gemaakt. Het materiaal is 30 procent sterker dan eerdere OCLV Carbon-laminaten en nog net zo stijf. Zodoende is het mogelijk om minder materiaal te gebruiken bij de zwaarst belaste zones van het frame.

T47 bottom bracket

Naast de nieuwe carbon layup is ook de bottom bracket vernieuwd. Na de Trek Émonda en Domane is nu ook de Madone voorzien van een T47 bottom bracket. Ten opzichte van het vorige model met BB90 is het T47 bottom bracket duurzamer, onderhoudsvriendelijker en efficiënter.

De fiets van Trek-Segafredo

Dankzij de gewichtsbesparing en de nieuwe opbouw met lichte componenten rijden de Trek-Segafredo profs nu met een Madone SLR die 450 gram lichter is dan zijn voorganger. Om tot deze gewichtsbesparing te komen is naast het vernieuwde frame gekozen voor de nieuwe Bontrager Aeolus RSL 37 wielen, de Bontrager Aeolus RSL stuur/stuurpen combinatie en een speciale lak.

Beschikbaar in Project One

Via Project One, het custom-programma van Trek, kan iedereen zijn eigen racefiets naar wens samenstellen. Het is hierbij mogelijk om met identiek dezelfde fiets te rijden als de renners van Trek-Segafredo.

Diverse modellen

In de Benelux zijn er diverse modellen van de Madone SLR verkrijgbaar: de SLR 6 Disc (afbeelding hieronder), SLR 7 Disc, SLR 7 Disc eTap, SLR 9 Disc en SLR 9 Disc eTap. Ook is de Madone SLR als losse frameset verkrijgbaar.