Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek: Nieuwe Emonda, helm, zadels en wielen

Daags voor de Tourstart in Düsseldorf komt Trek met een hoop nieuws. Meest opvallend –hoewel verwacht- zijn de vernieuwde Emonda SLR en SL waarvan er nu ook disc-versies beschikbaar zijn. Daarnaast flink wat nieuws van Bontrager.

First things first: de nieuwe Emonda’s. Jawel, in het meervoud, want zowel de Emonda SLR als de SL is vernieuwd. De Emonda SLR was met een gewicht van 690 gram voor een 56 cm frame al een pluimgewicht, maar het nieuwe Emonda SLR frame is nog eens vijftig gram lichter. Toch claimt Trek bij dat lagere gewicht een hogere stijfheid en betere waarden op vlak van comfort. Dat het Emonda SLR Disc frame in dezelfde maat slechts 665 gram weegt, is waarschijnlijk nog het spectaculairste nieuws van al. De Bontrager Speed Stop Pro direct mount remmen werden ook al een pak lichter en zijn nu gemakkelijker instelbaar, kwestie van de remeigenschappen van je fiets te kunnen finetunen. Het Emonda SLR-frame is er in een H1 racegeometrie en een iets relaxtere H2 geometrie. De Emonda SL heeft net als de SLR de nieuwe ‘Control Freak’ interne kabelgeleiding, maar is een tikkeltje zwaarder en tegelijk wat budgetvriendelijker. Een Emonda SL4 kost 1.699 euro en is daarmee de opstapper tot het gamma, de SL7 Disc van 4.999 euro is de duurste Emonda SL. De Emonda SL frameset voor velgremmen kost 1.499 euro, het frame voor schijfremmen is honderd euro duurder. Bij de SLR line-up beginnen de prijzen bij 4.499 euro voor een SLR 6 voor velgremmen, de Emonda SLR 9 van 9.999 euro is het neusje van de zalm. Een SLR frameset kost altijd 2.999 euro, ongeacht je keuze voor velgremmen of schijfremmen en H1 of H2 geometrie. Alberto Contador en zijn ploegmaats van het Trek-Segafredo team zullen in de Tour de France de bergritten op een Emonda SLR rijden.

Bontrager Velocis

De renners van het Trek-Segafredo team dragen al een tijdje de Bontrager Velocis helm en die komt nu voor 199,99 euro ook voor Jan en Alleman beschikbaar. De helm is uitgerust met MIPS en het passysteem maakt achterop de helm gebruik van een Boa draaiknop. Dat systeem kennen we al om schoenen te sluiten, maar zullen we in de toekomst ongetwijfeld steeds meer gaan gebruiken om passystemen van fietshelmen aan of los te draaien. De Velocis is beschikbaar in vijf kleurstellingen, bij de versies in White, Red en High-vis Yellow wordt een Trek-Segafredo stickervel geleverd zodat je er een team replica helm kunt van maken.

Bontrager Aeolus Pro 3 TLR

Tot nog toe werden alle Bontrager Aeolus carbon wielen met de hand gebouwd in de Trek-fabriek in Waterloo Wisconsin en dat had zo zijn gevolgen voor de prijs. Vandaar dat Trek nu de Aeolus Pro 3 TLR wielset in velgrem en schijfrem versie aan het aanbod toevoegt. Voor velgremmen weegt het voorwiel 656 gram en het achterwiel 850 gram. De wielset met 35 mm hoge velgen wordt in Azië met DT Aerolite spaken opgebouwd waardoor de prijs aantrekkelijk kan worden gehouden. In velgrem- en schijfremversie kost het voorwiel 575 euro en het achterwiel 725 euro.

Bontrager zadels

Samen met de andere noviteiten lanceert Trek nog drie zadels. Het Bontrager XXX zadel weegt slechts 68 gram en moet een heel pittige 379,99 euro kosten. Het Bontrager Hilo Pro tijdritzadel kost 229,99 euro, maar krijgt in de Hilo Comp wel een budgetvriendelijker broertje (119,99 euro).

Gerelateerde artikels