Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek legt Degenkolb in de watten

Renner krijgt gepersonaliseerde Domane SLR.

Eén van de mannen op wie veel ogen zijn gericht tijdens de klassiekers, is John Degenkolb. Zijn fietsleverancier Trek heeft de Duitser in de watten gelegd met een speciale, gepersonaliseerde Trek Domane SLR. Sinds de E3 Harelbeke rijdt Degenkolb daarop. Ook trekt hij met deze unieke verschijning naar de start van de Ronde in Antwerpen.

Het ontwerp komt uit de koker van Treks designer Micah Moran. Degenkolb: “Van begin af aan ben ik zeer gecharmeerd van dit ontwerp, want het is geïnspireerd op wie ik ben, zowel op als naast de fiets. Sommige mensen noemen me een ‘gentleman of speed’. Dat  is een titel die ik graag met eer wil uitdragen. Je vindt die tekst daarom terug op de stuurpen. Op de zitbuis staat het getal 7. Dat is mijn geluksnummer.”

De winnaar van Milaan- San Remo en Parijs-Roubaix in 2015 is ook te spreken over de verwijzing naar zijn passie voor motoren. Thuis in Frankfurt toert hij regelmatig. “Natuurlijk weet iedereen dat kasseien mijn favoriete terrein zijn. Maar veel mensen weten waarschijnlijk niet dat ik naast het fietsen ook erg ben gesteld op motoren. Het is dus fantastisch dat het design van deze fiets is ontleend aan mijn caféracer.”

Trek-Segafredo heeft aangegeven haar renners niet te pushen om voor schijfremmen te kiezen voordat ze zich daarmee comfortabel voelen. Degenkolb rijdt tijdens de klassiekers nog met velgremmen. De gepersonaliseerde Trek-fiets van ‘Dege’ is er op de consumentenmarkt met zowel velg- als schijfremmen. 

  • degenkolb-1.jpg
  • degenkolb-2.jpg
  • degenkolb-3.jpg
  • degenkolb-4.jpg
  • degenkolb-5.jpg
  • degenkolb-6.jpg

Gerelateerde artikels