Deel dit artikel:

Trek lanceert lichtgewicht e-racefiets

Trek richt zich met de lancering van de Domane+ SLR ook meer op de e-doelgroep. Dit nieuwe model is een prestatiegerichte elektrische racefiets met een gewicht van 11,8 kilo.

Dat het gewicht relatief laag is, heeft mede te maken met ontwerpkeuzes. Deze elektrische racer is gebouwd op een carbon frame. Specifiek is er gekozen voor Treks 800 Series OCLV Carbon voor gewichtsbesparing en verbetering van de rijeigenschappen.

Wat het gewicht ook drukt is het ondersteuningssysteem. Het TQ harmonic pin ring e-systeem is licht en compact en heeft toch genoeg power aan boord voor avontuurlijke ritten. Met een vrijwel standaard Q-factor, intuïtieve bedieningsknoppen op de schakelgrepen en een race-tuning voelt de Domane+ SLR aan als een traditionele racefiets, alleen biedt hij wel ondersteuning op de momenten dat het gewenst is.

Echt racegevoel

De Domane+ SLR heeft dezelfde kenmerken als de traditionele Domane. Denk bijvoorbeeld aan IsoSpeed in het achterframe om hobbels in het wegdek te absorberen en een stabiele endurance-geometrie voor comfort op lange ritten. Als fietser hoef je je niet te beperken tot het asfalt, want het frame biedt voldoende speling voor bandbreedtes tot 40 millimeter. Daarmee zou je ook de gravelpaden kunnen opzoeken. Voor gravelminnende e-fietsers hebben de eTap-modellen gravelbanden en een SRAM 1x XPLR-groepset.

Lange afstanden

De Domane+ SLR heeft een 360 Wh accu waarmee je in de ecomodus ongeveer 95 kilometer aflegt. Kies je voor de optioneel verkrijgbare Range Extender van 160 Wh, dan ligt de actieradius rond de 145 kilometer. De daadwerkelijke actieradius is zoals altijd afhankelijk van diverse factoren, zoals weer, gewicht en bandendruk.

Je kunt verder rijden wanneer je de trapondersteuning optimaliseert via de Trek Central app. De app is draadloos te koppelen aan de Domane+ om de motorondersteuning te personaliseren, activiteiten bij te houden en real-time het resterende rijbereik te berekenen.

Meerdere prijspunten

De Domane+ SLR is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Goedkoopste model is de Domane+ SLR 6 (8.999 euro). Aan de Domane+ SLR 9 eTap p1 hangt het duurste prijskaartje: 14.499 euro.

Op een lager prijspunt zit de Domane+ AL (3.499 euro). Bij deze nieuwe Domane+ gaat een comfortabele geometrie gepaard met een soepele een HyDrive-achterwielmotor. In de onderbuis zit een slanke accu van 250 Wh ingebouwd. Het rijbereik kan worden verdubbeld met behulp van een Range Extender. Hij weegt net 13,60 kilo en is geschikt voor banden tot 38 millimeter.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE