Deel dit artikel:

Trek Fuel EX 27.5 kiest middenweg

Niet zo ‘dik’ als een fatbike, wel met vergelijkbare tractie.

De wielmaat 27.5+ vindt maar behoedzaam een ingang in het huidige forse aanbod van wielmaten in het mountainbike-gebeuren. De nieuwe Fuel EX 27.5 mid-fat is volgens Trek evenwel een uitgebalanceerd compromis tussen een treinlading aan tractie en aan de juiste dosis wendbaarheid.

De gloednieuwe Fuel EX 27.5 mid-fat is een full suspension fiets met extra groot bandenvolume voor meer tractie en meer fun. Trek heeft de populaire fatbike Chupacabra-band doorontwikkeld naar een lichtere, meer wendbare maat: 27.5 x 2.8˝. In combinatie met een velgbreedte van 40 mm ontstaat het subtiele evenwicht tussen de tractie van een fatbike en de wendbaarheid van een trailfiets. Iedere rookie of gevorderde mountainbiker voelt meteen de grotere stabiliteit en betrouwbare tractie op elke trail.

Knock Block
Het nieuwe frame heeft een iets luiere geometrie dan zijn voorganger en is beschikbaar in Alpha Platinum Aluminium en OCLV Mountain Carbon. Opvallend aan het nieuwe frame zijn de ‘Straight Shot’ onderbuis en het ‘Knock Block’. De Straight Shot onderbuis draagt bij aan een nog stijver en lichter frame omdat er minder materiaal nodig is. De nieuw ontwikkelde Knock Block stuuraanslag in het balhoofd voorkomt dat de vorkkroon tegen de onderbuis aanslaat.
Zoals gewoonlijk zijn de frames van Trek voorzien van Mino Link, Control Freak interne kabelgeleiding en Carbon Amor tegen de bescherming van steenslag.

Meer veerweg
De Fuel EX mid-fat heeft nu ook meer veerweg, met 130 mm achter en 140 mm voor (voorheen was dit 120/130). Daarnaast is de bewezen veertechnologie van de Fuel EX terug te vinden op deze fiets: ABP, Full Floater en RE:aktiv.
De Boost-technologie (bredere naven) die Trek 2 jaar geleden introduceerde biedt nu ruimte voor grotere banden en laat toe om de lengte van de liggende achtervork te beperken tot 433 mm. Dat draagt dan weer bij aan het speelse karakter van deze mid-fat bike.

Drie modellen
Met keuze uit drie modellen is er een Fuel EX 27.5 mid-fat voor elke trailrijder die de lat hoger wil leggen.

Fuel EX 5 27.5 mid-fat                        AVP € 1.999

Fuel EX 8 27.5 mid-fat                         AVP € 2.999

Fuel EX 9.8 27.5 mid-fat (carbon)         AVP € 4.999

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE