Deel dit artikel:

Trek doneert ruim 1,6 miljoen euro aan World Bicycle Relief

Onder sportieve fietsers is Trek een bekend fietsmerk. De fabrikant zet zich echter ook in voor mensen in ontwikkelingslanden die nog geen beschikking hebben over een fiets, maar er wel eentje kunnen gebruiken. Trek heeft ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Daarvan worden zogeheten Buffalo Bikes aangeschaft voor mensen in ontwikkelingslanden.

De Buffalo Bike is de al langer bestaande fiets van World Bicycle Relief. Deze is speciaal ontwikkeld als duurzaam vervoersmiddel in ontwikkelingsgebieden. Gezinnen gebruiken hem om kinderen naar school te brengen, zorgmedewerkers stappen erop om zieke patiënten te kunnen bezoeken en boeren geraken er gemakkelijker mee op de markt.

Eind vorig jaar lanceerde Trek een campagne: ‘Geef een fiets, verander een leven’. Het merk riep mensen op geld te doneren aan World Bicycle Relief, ter bevordering van de mobiliteit. Trek zegde toe het gedoneerde bedrag te verdubbelen (tot 31 december), met een maximum van 500.000 dollar. De campagne is een succes gebleken, want er is in totaal 1.833.144 dollar ingezameld (omgerekend 1.621.791 euro). Dat is inclusief het toegezegde bedrag van Trek.

“Ik ben supertrots op de Trek-familie voor het overtreffen van ons doel en het inzamelen van 1,8 miljoen dollar voor World Bicycle Relief”, zegt Trek Bicycle President, John Burke. “Dit is een betekenisvolle donatie die de levens van meer dan 11.000 gezinnen zal veranderen.”