Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Trek denkt aan de lady’s

De introductie van schijfremmen op racefietsen heeft heel wat voeten in de aarde als het om competitiegebruik gaat, maar dat schijven de norm gaan worden, is een kwestie van tijd. Ook voor damesfietsers. Trek heeft vrouwen altijd al hoog in het vaandel gedragen met het WSD-concept (Women’s Specific Design) en gaat op dezelfde weg voort nu schijfremmen gemeengoed worden.

De damescollectie wordt uitgebreid met twee Domane-disc-modellen: de Domane ALR 4 Disc Dames en de Domane SL 5 Disc Dames. Met de toevoeging van deze twee modellen zegt Trek de meest veelzijdige collectie damesracefietsen op de markt te hebben. Framematen, contactpunten en ontwerpdetails zijn gebaseerd op het Women’s Specific Design en dat betekent dat de zitpositie en de afwerking helemaal zijn afgestemd op de noden van fietsende vrouwen.

De framematen starten bij 44 cm en gaan tot 56 cm. Verder zijn beide nieuwe Domane-modellen natuurlijk voorzien van de bekroonde IsoSpeed-technologie van Trek. Door een onafhankelijk van de bovenbuis bewegende zitbuis worden oneffenheden in het wegdek grotendeels weg gefilterd, waardoor je langer en met meer kracht kunt blijven doorfietsen. De schijfremmen hebben als voordelen meer bandenvrijheid en een superieure remkracht, die bovendien ook nog eens beter te doseren is.

Het instapmodel is de Domane ALR 4 Disc Dames. De bike heeft een 200 Series Alpha Aluminium frame met IsoSpeed achteraan, een Shimano Tiagra 10-speed groepset en Shimano flat-mount RS405 schijfremmen. De adviesverkoopprijs bedraagt € 1549.

Voor het hoge segment is er de Domane SL 5 Disc. Gemaakt van lichtgewicht 500 Series OCLV Carbon met IsoSpeed voor- en achteraan. Afgemonteerd met Shimano 105 11 speed en Shimano flat-mount RS505 schijfremmen. Deze Domane heeft een adviesverkoopprijs van € 2699.

De nieuwe Domane Disc fietsen zijn nu verkrijgbaar in de winkel.

Gerelateerde artikels