Deel dit artikel:

Transplantoux Classic klaar als volgende Coppa Grinta!

Met negen van de elf toertochten achter de rug, loopt de Coppa Grinta! 2022 stilaan op zijn einde. Maar voor dat einde er daadwerkelijk is, wachten nog twee toertochten met toporganisatie op hun editie van 2022. Met als voorlaatste Coppa Grinta! van dit jaar: de Transplantoux Classic.

Na twee jaar afwezigheid kan de Transplantoux Classic op zaterdag 3 september opnieuw doorgaan. De toertocht – die niet enkel fietsers maar ook wandelaars aantrekt – is dit jaar toe aan zijn zevende editie en ontstond ooit als tweejaarlijkse sportieve uitdaging voor orgaandonors en -getransplanteerden, en iedereen die hen een warm hart toedraagt.

Centrale punt van de Transplantoux Classic op 3 september zijn de gebouwen van De Waerde in het Limburgse Zonhoven. Van daaruit vertrekken vier wandelingen (van 3, 6, 12 en 14 km) en liefst zes fietstochten (van 25, 55, 77, 90, 121 en 145 km), die allemaal doorheen het fraaie Haspengouw kronkelen.

Alle tochten zijn tot in de puntjes bewegwijzerd, en deelnemers kunnen rekenen op een uitgebreide bevoorrading en bijstand bij pech. Vertrekken kan vanaf 7u30.

Inschrijven

Inschrijven voor de Transplantoux Classic kan zowel online als op de dag zelf aan de start. Deelname kost 3 euro voor wandelaars en fietsers die voor de 25 kilometer kiezen. Fietsers die voor de 55 kilometer en meer opteren, betalen 7,5 euro en kunnen voor die prijs ook rekenen op uitgebreide bevoorradingen onderweg. Gezinnen die gezamenlijk deelnemen met vier of meer personen, die kunnen rekenen op een fikse korting en betalen 10 euro per gezin.

Coppa Grinta!

De Transplantoux Classic maakt deel uit van de Coppa Grinta!, een reeks van elf toertochten die zich onderscheiden door hun aantrekkelijke parcoursen, uitgebreide bevoorradingen, hartelijke gastvrijheid en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. De elf Coppa Grinta!-tochten van 2022 zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.

Meer weten over de Coppa Grinta!? Klik hier.