Deel dit artikel:

Trail View: maak Komoot-routes met behulp van gebruikersfoto’s

Trail View is de nieuwste functionaliteit van Komoot. Hiermee brengt Komoot kaarten tot leven dankzij gebruikersfoto’s van trails en paden. Het bedrijf achter de populaire routetool wil er zo voor zorgen dat je aan de hand van de foto’s nog beter je routes kunt kiezen.

Op de Trail View-kaart in Komoot verschijnen groene bolletjes. Klik je hierop, dan zie je foto’s van andere gebruikers die de desbetreffende plek al eerder hebben bezocht en daarvan foto’s hebben geüpload.

Niet elke geüploade foto komt door de Trail View-check. Trail View scant elke ingezonden foto en laat alleen de beelden van paden en trails zien. Foto’s waarop bijvoorbeeld fietsers, dieren, landschappen en gebouwen te zien zijn, komen niet door de keuring.

Om Trail View mogelijk te maken heeft Komoot meer dan vijftien miljoen foto’s gescand die de community heeft ingezonden. Na keuring zijn er daarvan circa één miljoen overgebleven. Komoot spreekt de verwachting uit dat het aantal zichtbare foto’s snel verder zal toenemen, het fotobestand wordt continu ververst. Dit alles moet gebruikers helpen om de volgende tochten en avonturen te visualiseren.

Rob Hermans, productmanager Kaarten en Navigatie van Komoot: “Het is geweldig om een nieuwe technologie in te zetten, hij geeft je een buiten-ervaring terwijl je in voorbereiding op een route bent. Dit nieuwe staaltje Komoot-techniek biedt je levensechte foto’s. Je kunt je een betere voorstelling maken van wat je tegen gaat komen en hoeft niet te aarzelen over de route die je kiest. We zitten in een bevoorrechte positie om zo’n grote hoeveelheid data van onze gebruikers te kunnen delen en toepassen. De hele community kan daarmee zijn voordeel doen.”

Komoot legt in onderstaande video uit hoe je Trail View gebruikt.

Gerelateerde artikels