Deel dit artikel:

Tour de Taeru: een uitdagende fietservaring in de Ardennen en Luxemburg 

Klinkt een uitdaging van 900 kilometer en 15.000 hoogtemeters in zeven dag tijd jou als muziek in de oren, dan is de Tour de Taeru jou op het lijf geschreven. Vanuit het Taeru-hotel van Dirk Baelus krijg je de hulp van ervaren triatleten en coaches om deze pittige ervaring in de Ardennen naar een hoger niveau te stuwen.

Niveau en organisatie van de ritten

Tour de Taeru is gericht op ervaren fietsers. Elke tour heeft een tijdvenster van één uur waarbinnen je kunt starten. Je kunt ervoor kiezen om alleen te rijden of samen met anderen. Twee medewerkers van Taeru zullen op de fiets meegaan, terwijl een ander de bus met benodigdheden bestuurt. 

Gechronometreerde segmenten bieden je de mogelijkheid om deel te nemen aan het Algemeen Klassement. Je ontvangt professionele ondersteuning, inclusief een fietsmecanicien. Langs de route zal de bus je voorzien van benodigdheden. Het volledige programma en wat er allemaal inbegrepen is, kan je hier lezen.

Om optimaal van de ervaring te genieten, zijn de volgende punten vereist: 

  • Het voltooien van een 150 kilometer lange rit zonder te stoppen met minstens 2000 meter hoogteverschil. 
  • Ervaring hebben met fietsen in bergachtig terrein, inclusief het beklimmen en afdalen van hellingen. 

Het parcours

De 7 ritten gaan naar alle uithoeken van de Ardennen (ontdek er hier meer over):
– rond Blier (de nabije buurt verkennen)
– naar Dinant
– naar Huy
– richting Stavelot (en vele bekende klimmen daar)
– richting Burg Reuland 
– richting Aywaille (Taeru road – Rue sur Steppes)
– koninginnenrit naar Luxemburg: GrantourLux 

Accommodatie

Het domein van Taeru, gelegen tussen Durbuy en La Roche, is uitgerust met zowat alles wat je maar nodig kan hebben: zwembad, een sporthal, fietsenstalling, een ruimte om je fiets schoon te maken, een professionele keuken en ontspanningsruimtes. 

De Tour de Taeru is een gezamenlijk initiatief van Dirk Baelus, Bert Flier en Jo Zwaenepoel. Dirk Baelus is de eigenaar van Taeru en zal je gastheer zijn. Hij is sinds 2004 een gepassioneerde triatleet, 5 keer sub-9 uur Ironman-finisher, oprichter van Innerme en nog steeds actief op het hoogste Master-niveau. Bert Flier is verantwoordelijk voor de trainingssessies en een ervaren triatleet sinds 1990. Jo Zwaenepoel is een onafhankelijke persoonlijke coach met een passie voor gezondheid, beweging en sport. 

Familie-ervaring

De partner of familie is van harte welkom, zelfs als ze niet willen deelnemen aan het evenement zelf, maar gewoon willen genieten van het verblijf in Taeru. Je neemt best contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken.

De Tour de Taeru vindt plaats van 1 tot en met 7 juli in het Taeru-hotel in Erezée. Meer info vind je hier >>