Deel dit artikel:

Tour de France en Pro Cycling Manager 2023 zijn uit

Liefhebbers van wielersport en gamen, opgelet: de jaarlijks verschijnende spellen Tour de France 2023 en Pro Cycling Manager 2023 zijn deze week uitgebracht. Tour de France 2023 komt beschikbaar voor je pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One, terwijl Pro Cycling Manager 2023 verschijnt voor de pc (Steam).

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: in aanloop naar de Tour de France lanceren de makers van Cyanide Studio de nieuwste versie van de populaire wielergames Tour de France en Pro Cycling Manager. In Tour de France 2023 kiezen gamers wielrenners uit de 21 teams die deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. In Pro Cycling Manager 2023 nemen spelers de leiding over World Tour- en Pro Tour-teams. Ook de meeste Continental-ploegen zijn in het spel vertegenwoordigd.

Waarheidsgetrouwe truien

In Tour de France 2023 en Pro Cycling Manager 2023 zijn de truien uit de wielerwereld zo waarheidsgetrouw mogelijk nagemaakt. Gamers kunnen met hun renners de vier kenmerkende en iconische truien van de Tour de France dragen: geel, groen, wit en de bolletjes. Ook de nationale kampioenstruien en regenboogtrui van de wereldkampioen zijn present. In Tour de France 2023 is er ook oog voor de Super Combative-renners met hun rode rugnummers en de renners van het leidende team in het ploegenklassement met hun gele.

Nieuw in Tour de France

Ten opzichte van de vorige versie van Tour de France zijn er diverse nieuwe features. Was er bij de vorige uitvoering de introductie van de uitdaging ‘Race of the Moment’; ditmaal is daar ‘Downhill of the Moment’ aan toegevoegd. Deze nieuwe game-mode vindt plaats op downhillsecties en vereist unieke strategieën. Spelers kunnen hun resultaten vergelijken met die van andere spelers van over de hele wereld.

Er is nu sprake van een realistischer rating-systeem. De introductie van de Agility- en Medium Mountain-ratings kan leiden tot verrassende gebeurtenissen, zoals een terugval uit het peloton, en is ook van invloed op het pad dat de coureurs kiezen. Ook de gameplay is strategischer geworden. Spelers kunnen verschillende strategieën gebruiken, op basis van hun teamleden en hun statistieken.

Naast de toevoegingen van de rode en gele rugnummers zijn er nog enkele technische verbeteringen doorgevoerd. Deze hebben onder meer betrekking op de weergave van valpartijen, AI-gedrag en het pad dat wielrenners nemen bij afdalingen.

Nieuw in Pro Cycling Manager

In Pro Cycling Manager zijn de user interfaces verbeterd. Er zijn bijvoorbeeld nieuw ontworpen pagina’s toegevoegd, bijvoorbeeld die met race results en de race page. Er is tevens sprake van een nieuw trainingssysteem: gamers kunnen hun prioriteiten aangeven door de trainingskalender te beheren. De trainingslocaties zijn nu werkelijk bestaande plaatsen die wielrenfans zeker herkennen.

Pro Cycling Manager bevat alle officiële wedstrijden, inclusief de ASO-koersen, en heeft ook werk gemaakt van een nieuwe world ranking. Deze is nu gebaseerd op het werkelijke systeem en de UCI puntenclassificatie. De makers hebben een nieuw systeem voor het beheer van landenregistratie voor de wereldkampioenschappen en een nieuwe Medium Mountain-rating toegevoegd.